Museum Kampa otevírá v sobotu 1. srpna

Museum Kampa otevírá v sobotu 1. srpna 2020 v 10 hodin. Po požáru v technickém zázemí muzea bude znovu otevřena výstava Alfons Mucha a Pasta Oner a stálá expozice.

Museum Kampa otevře své brány návštěvníkům již tuto sobotu ráno. Muzeum bylo pro veřejnost uzavřeno po požáru v technickém zázemí od 15. července. K částečnému otevření Musea Kampa dojde díky velké pomoci společnosti Trade Center Praha, která objekt spravuje. Pro veřejnost bude zpřístupněna výstava Alfonse Mucha a Pasty Onera: Elusive Fusion a stálá expozice Františka Kupky a Otto Gutfreunda.

„Chtěl bych poděkovat všem pracovníkům Trade Center Praha a města, že se podařilo takto provizorně zpřístupnit alespoň část Musea Kampa. Nadále však zůstává uzavřena druhá část muzea, kde budou i v následujících týdnech pokračovat restaurátorské a sanační práce pro odstranění spalin a popílku, kterým byly díla i prostory zasažené. Počítáme s tím, že tyto práce budou pokračovat minimálně následující půlrok,“ řekl Jiří Pospíšil, předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových.

I nadále probíhá veřejná sbírka na donio.cz/kampa, ve které se dosud vybralo přes 260 tisíc korun.

„Rádi bychom poděkovali všem dárcům, kteří do sbírky přispěli a pomohli nám překlenout období, kdy bylo muzeum pro návštěvníky opět zavřené a bez příjmů ze vstupného,“ doplnil předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových Jiří Pospíšil.