TZ: Czechdesign spouští podcast o českém designu

Czechdesign spouští podcast o českém designu / Praha / 1. 7. 2020

Organizace Czechdesign, která už od roku 2003 podporuje lokální design, právě představuje nový podcast, jenž bude přinášet rozhovory s osobnostmi české scény i kulturní servis. Do prvního dílu byla pozvána šperkařka Eva Růžičková. 

V pilotním dílu zpovídá Veronika Pařízková, šéfredaktorka czechdesign.cz, talentovanou šperkařku o tom, jak ji ovlivnilo studium na UMPRUM v ateliéru K. O. V. pod vedením Evy Eisler, co jí dala zkušenost s vystavováním v New Yorku nebo jak moc obor šperkařství zasáhla koronavirová krize.

„Podobný podcast o českém designu u nás zatím neexistuje. A kdo jiný by se měl úkolu chopit než magazín Czechdesign. Chceme přiblížit osobnosti českého designu zase jiným způsobem a podcast je v současnosti ideální formát,“ říká Veronika Pařízková, která by ráda své hosty zpovídala pravidelně každý měsíc.

Podcast je aktuálně k poslechu např. na Spotify a Pocket Casts, postupně bude rozšířen i do dalších platforem. Kromě rozhovoru přinese i tipy na zajímavé akce a informace o tom, co zásadního se v českém designu za poslední dobu událo.