do 21. 6. / Výzva pro předkládání projektů pro galerii Artwall na téma Návrat k normálu není možný

Galerie Artwall vypisuje soutěž na umělecký projekt, který bude v období srpen - září 2020 vystaven v galerii Artwall – v prostorách rámů na opěrné zdi Letenských sadů na nábřeží kpt. Jaroše a Edvarda Beneše v Praze. Výzva sa zaměřuje na téma ekologické krize. Deadline na přihlašování je 21. 6. 2020.

Pandemie koronaviru přinesla zásadní změny v organizaci naší společnosti. Často slyšíme výzvy, abychom se brzy vrátili k normálu. Způsob života, který naše společnost považuje za normální, je však ve vztahu k naší planetě jednoznačně destruktivní a mohl by vést ke globálnímu kolapsu. Řešení problémů spjatých s pandemií by nás nemělo odvádět od řešení klimatické krize – největší výzvy, které lidstvo čelí. Přestože se znečišťování životního prostředí během pandemie mírně omezilo, dál pokračuje těžba fosilních paliv a množství činností s extrémně negativními dopady na klima. Zatímco se občanské protesty přesunuly do virtuálního prostoru, vláda a fosilní průmysl připravují plány, jak se vyhnout ekologickým závazkům a z nich vyplývajícím omezením a vytěžit ze vzniklé situace co nejvíce kapitálu na úkor lidí a životního prostředí.

Výzva galerie Artwall je zaměřena na umělecké projekty, které se zabývají zmíněnými otázkami. Projekty přihlášené do výzvy budou posouzeny porotou. Vítězný projekt získá finanční ohodnocení ve výši 8 000,- a bude vystaven v prostorách galerie Artwall. Je možné ocenit i více návrhů.

Podklady by měly mít podobu pěti na výšku orientovaných vizuálů poskytujících dostatečnou informaci o povaze zamýšleného projektu. Vybrané návrhy budou realizovány ve formě velkoplošných tisků na fólii velikosti od 330 x 210 cm do 400 x 210 cm (přesné rozměry jednotlivých rámů upřesníme na požádání).

Realizaci a instalaci výstavy finančně a organizačně zajišťuje tým galerie Artwall.

Návrhy spolu se stručným popisem projektu zasílejte na adresu: info@artwallgallery.cz ve formátu jpg nebo pdf, a to do 21. 6. 2020.

Více informací: www.artwallgallery.cz