TZ: Ester Šabíková

22. 11. 2019Artalk Infoservis

Ester Šabíková / Vlnobytí / kurátorka: Kristy Vogl / Galerie Polagraph  / Brno / 26. 11. 2019 — 24. 1. 2020

Galerie Polagraph srdečně zve na další připravovanou výstavu s názvem Vlnobytí. Ester Šabíková, studentka druhého ročníku na magisterském stupni VŠVU v Bratislavě na Katedře fotografie a nových médií, představí soubor fotek, které vznikly na stáži ve francouzském Arles. Soubor pojímá i fotografie zhotovené krátce po návratu a zachycené z doznívajících pocitů a bezprostřední zkušenosti s mořem.

Vlnobytí

Hovořit o moři, o jednotě, o energii, která je všeobjímající.

Vlnobytí je klidem, radostí i absolutním propojením s přírodou.

Je přesahem, soustředěním pozornosti na vnitřní prožitky podmíněné pocitem komplexnosti ze zažitého okamžiku. Fragmenty přírody ukazující na protiklad života a smrti. Ten, jenž vytváří napětí bytí.

Fotografii vnímá jako jazyk, kterým je schopná šířit citlivost a zodpovědnost vůči přírodě a vůči životu jako takovému. Její analogový soubor s názvem Vlnobytí bude doprovázen instalací z přírodních, nalezených materiálů, ve kterých vidí krásu života.

Ester Šabíková (1994)

Fotografka momentálně působící v Bratislavě, studentka na VŠMU, která v roku 2017 získala třetí místo v soutěži SLOVAK PRESS PHOTO za soubor Metamorphosis of beauty. Ester se soustřeďuje převážně na analogovou fotografii a nebojí se s ní experimentovat. Má za sebou množství výstav a za zmínku stojí i projekt Visions from Europe v Matere k tribunálu Európskeho mesta kultúry 2019.

Kurátorkou výstavy je Kristy Vogl, za podporu děkujeme BU2R.