TZ: Máme otevřeno 2019

Máme otevřeno 2019 - 9. ročník komunitního festivalu otevřených kulturních míst na Praze 7 / Art district 7 / Praha / 26. 4. - 28. 4. 2019

Zažijte pražský Art District 7 zblízka! Galerie, divadla, ateliéry výtvarníků, umělecké dílny, design story a showroomy, komunitní centra, kreativní huby a spousta dalších kulturních organizací se poslední dubnový víkend otevřou zdarma veřejnosti. Můžete tak navštívit desítky kulturních míst plných kreativity a umění, a setkat se s lidmi, kteří na Sedmičce tvoří úžasné věci.

Hana Třeštíková, místostarostka Prahy 7: „Po tři dny na konci dubna mohou návštěvníci nahlédnout do kuchyně desítek kulturních organizací na Sedmičce a poznat něco z jejich receptů, které Praze 7 dávají příchuť jedinečné kulturní čtvrti. Akce „Máme otevřeno“ nepřináší jen volný vstup do galerií, divadel a ateliérů. Je to příležitost zažít Art District 7, jak jej neznáte.“

PRODLOUŽENÉ OTEVÍRACÍ DOBY, SPECIÁLNÍ DOPROVODNÉ PROGRAMY A VSTUPY ČI KREATIVNÍ WORKSHOPY ZDARMA

V pátek 26. dubna otevřou své dveře mnohé kulturní instituce v pražských Holešovicích a na Letné. Již 9. ročník události Máme otevřeno, bude letos nově rozšířen – potrvá 3 dny od pátku 26. dubna do neděle 28. dubna 2019 a stane se tak komunitním sousedským festivalem, během kterého se budete moci setkat s umělci a sami si vyzkoušet různé výtvarné techniky během workshopů a otevřených dílen. Rozličné kulturní organizace, kreativní centra a designové značky si pro návštěvníky připravily program, jehož součástí jsou komentované prohlídky za účasti tvůrců, hudební, divadelní i filmové zážitky, diskuze, workshopy a zejména pak příjemná setkání tam, kde se na Praze 7 kultura nejen prezentuje, ale i vzniká. Návštěvníci budou moci nahlédnout do zákulisí oblíbených institucí jako například do promítací kabiny kina Bio Oko, nahlédnut startovacích ateliérů absolventů AVU nebo se zdržet déle po zavírací době v některém z designshopů a zapovídat se s designéry a nasát tvůrčí atmosféru. Sobota 27. 4. bude vyhrazena pro speciální programy menších kulturních subjektů působících na Praze 7, v neděli 28. 4. pak zpřístupní zdarma své prostory dva velcí hráči působící na Praze 7 – Národní galerie Praha sídlící ve Veletržním paláci a Centrum pro současné umění DOX v dolních Holešovicích.

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ A INFOPOINT V HALE 17 V PRAŽSKÉ TRŽNICI

Máme otevřeno 2019 bude slavnostně zahájeno vernisáží velké skupinové výstavy Just Kids, realizovanou pořádající The Chemistry Gallery, která se v Hale 17 v Pražské tržnici odehraje v pátek 26. dubna od 19 hod. V Hale 17 také naleznete Infopoint, ve kterém po dobu konání akce budou k dostání mapky a souhrnný program účastníků.

„Máme otevřeno 2019 i letos nabídne bohatý program v kulturních institucích Prahy 7. Nenechte si ujít zahájení výstavy Just Kids v Hale 17 nebo se podívejte na speciální programy menších míst na Praze 7, kde budou probíhat workshopy a tvůrčí dílny zdarma, bude z čeho vybírat!“ říká ředitel The Chemistry Gallery Petr Hájek, pořadatel letošního ročníku.

Akce probíhá ve spolupráci s festivalem Týden umění a Pražským galerijním víkendem, na které vás tímto také zveme. Hlavním koordinátorem akce Máme otevřeno 2019 je The Chemistry Gallery, která událost pořádá za podpory MČ Praha 7.