TZ: Raul Rodrigo Diaz

Raul Rodrigo Diaz / PUNX / Galerie Polagraph / Praha / 8. 2. – 5. 4. 2019

Galerie Polagraph Vás zve na výstavu Raula Rodriga Diaze pojmenovanou Punx. Raul zasvětil svoji fotografickou tvorbu Polaroidu a instantní fotografii. Není pro něj jen médiem s okamžitým výstupem, ale i platformou k ojedinělým pokusům a experimentům. Snímky vystavené v Polagraphu představují Raulův specifický přístup k foceným modelům, ale i koláže s propojováním jednotlivých fotografií. Diaz svůj zásah nikdy nemaskuje, neretušuje, předkládá své dílo ve vší punkové surovosti.

Raul Rodrigo Diaz (*1968)

Cesta Raula Rodrigo Diaze vstříc instantní fotografi, začala jako boj proti digitální době, až se nakonec stala celoživotním experimentem. Rodák z Chile nejprve studoval na New York School of Visual Arts a poté mezi lety 1988-1995 na známé Corcoran School of Arts ve Washingtonu. V roce 1997 odjíždí do Francie, kde se stává asistentem fotografů významných jmen módní a reklamní fotografie, Stéphane Sednaoui a Jeana-Baptista Mondino.

Zkušenosti z tohoto období mu následně pomáhají v realizaci a publikování prvních portrétů a módních souborů na stránkách francouzských i světových magazínů, začíná hojně vystavovat v Paříži. Pro svou tvorbu si volí médium instantní fotografie a dodává tak svým záběrům půvab a nadčasovost. V letech 2009 a 2016 provozuje EN FACE, uměleckou galerii a obchod zaměřenou na instantní fotografii. Stává se jedním z hlavních přispěvatelů pařížské polaroidové scény, vydává svou první knihu ‘Cadavre Exquis’ a pokračuje ve  vývoji svého experimentálního fotografického díla.