TZ: Julie Kačerovská, Tomáš Rybníček, Kateřina Zemanová

22. 10. 2018Artalk Infoservis

Julie Kačerovská, Tomáš Rybníček, Kateřina  Zemanová / A co dál / Galerie 2+1 / Bechyně / 28. 10. - 23. 11. 2018

Pro tentokrát obrátíme koncept názvu galerie naruby, 1+2. Kateřina Zemanová, je absolventkou místní Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a místní ZUŠ V. Pichla a další dva přizvaní autoři Julie Kačerovská a Tomáš Rybníček jsou jejími bývalými spolužáky z vysoké umělecké školy.

Výstava A co dál prezentuje aktuální tvorbu části členů volného uskupení Paperback, jež bylo založeno v roce 2012. Jednotlivé členy skupiny spojuje nejen společné studium v Ateliéru papír a kniha Fakulty výtvarných umění VUT v Brně u doc. Dr. Jiřího H. Kocmana, ale i určitá návaznost jejich tvorby na médium papíru a knihy v oblasti volného výtvarného umění, tedy uměleckých kategorií označovaných jako Paper art a Artistˋs Book.

Zmíněná návaznost na uvedené umělecké kategorie se postupem času mění, snad i rozvolňuje. Přesto společné pojítko papíru a knihy a konceptuálního přístupu ve volném výtvarném umění zůstává dostatečně silné pro další spolupráci autorů.

Členové skupiny představují svoji tvorbu v pravidelných intervalech dvou až tří let formou skupinových výstav (Plenér Radešín 2011, Galerie Deset v Praze 2013, Galerie města Blanska 2015).

Výstava A co dál naznačuje jistý předěl, další křižovatku, k níž se dostává každý svou vlastní trasou. S dostatečným odstupem od konce studia autoři prezentují aktuální posuny a témata své současné výtvarné tvorby.