Zlín vyhlásil soutěž na logo Památníku Tomáše Bati

30. 8. 2018ČTK Infoservis

Město Zlín vyhlásilo soutěž na návrh loga pro obnovený Památník Tomáše Bati. ČTK to dnes sdělila v tiskové zprávě zástupkyně radnice Irena Orságová. Rekonstrukce památníku se již blíží k závěru, objekt bude otevřen na konci října, řekl dnes ČTK mluvčí radnice Zdeněk Dvořák.

Objekt z roku 1933 patří k nejcennějším v krajském městě, navrhnul jej architekt František L. Gahura. Památník připomínal zakladatele obuvnického impéria Tomáše Baťu, který zahynul při letecké havárii v roce 1932.

V 50. letech byl památník přestavěn, coby Dům umění jej využívala zlínská filharmonie a krajská galerie výtvarného umění. Oba subjekty se však před několika lety přestěhovaly do nových prostor a objekt zůstal zavřený. Radnice poté rozhodla o obnově budovy a návratu k jejímu původnímu účelu. Rekonstrukce začala na konci roku 2016.

Logo památníku by mělo být jednoduché a lehce zapamatovatelné. "V logu by se měl objevit obrys budovy nebo její části. Logo by mělo vyjadřovat výjimečnost budovy, která představuje zvláštnosti Tomáše Bati: velkorysost, jasnost, vzlet, optimismus i prostotu, a současně je sama o sobě uměleckým objektem, vitrínou, esencí baťovské filozofie," uvedla vedoucí odboru kultury a památkové péče magistrátu Eva Husáková.

Uzavírka soutěže je 20. září. Návrhy město přijímá na e-mailu evahusakova@zlin.eu. Více informací o soutěži na stránkách www.pamatnikbata.eu.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK