TZ: Nikita Diakur

Nikita Diakur / Ugly Dynamic Animation / Národní galerie v Praze: Veletržní palác / Praha / 23. 6. 2018

INPUT #5 w/ “Nikita Diakur“

Mezinárodní Lunchmeat Festival, zaměřený na pokročilou elektronickou hudbu a nová média, zahajuje novou sérií své celoroční edukativní platformy INPUT. Prvním hostem bude německý animátor Nikita Diakur, který ve svém workshopu přiblíží kreativní procesy, skrývající se za jeho oceňovaným filmem Ugly.

Nikita Diakur povede workshop, který se bude věnovat dynamickému modelování a texturování, jakožto základním animačním postupům, které vedly k tvorbě filmu Ugly. Účastníci budou nejprve skenovat prostory funkcionalistické budovy Veletržního paláce, a získaný materiál budou následně zpracovávat pomocí softwaru C4D nebo Blender.

Nikita Diakur (odkaz na web umělce), je animátor a filmový tvůrce s ruskými kořeny, narozený v Německu. Vystudoval obor animace na londýnské Royal College of Art, kde vytvořil snímek Fly on the Window, který se promítal na filmových festivalech v Záhřebu, Annecy, nebo Edinburghu. V současnosti se věnuje tvorbě krátkých filmů ovlivněných příběhy z internetu, animovaných technikou dynamické počítačové simulace. V jeho dílně vznikl i animovaný film Ugly o laskavosti, úctě a lidském soužití, oceněný na mnoha mezinárodních festivalech.

S workshopem je spojena projekce filmu Ugly, a také artist talk, ve kterém Nikita přiblíží vznik filmu Ugly a vysvětlí přístup k animaci, ve kterém se setkává digitální loutkářství s dynamickou počítačovou simulací. Promítání i artist talk jsou pro veřejnost přístupné zdarma.

Trailer k filmu Ugly je k vidění zde.

Data konání:

Artist talk: 22.6., 19.00 hod

Promítání: 22.6., 20.00 hod

Workshop: 23. 6., 10.00–18.00 hod

Místo konání:

Národní galerie v Praze, Veletržní palác, prostor Korzo, Dukelských hrdinů 47, Praha 7

Workshop i artist talk budou vedeny v anglickém jazyce.

Rezervace na webu www.luchmeat.cz/input a emailu klara@lunchmeat.cz.

Pořádá Lunchmeat z. s. za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky, ve spolupráci s Národní galerií v Praze.

Dramaturgie: Jakub Pešek, Gabriela Procházka

Produkce: Klára Hudáková, Václav Kovář

Grafika: Jan Novák

O INPUTU

Cyklus tvůrčí dílen, přednášek a veřejných představení pro studenty a profesionály v oborech digitálních a nových médií. Input nabízí neformální příležitost alternativního vzdělávání v těchto progresivních uměleckých disciplínách a také možnost rozšířit své teoretické a praktické zkušenosti a nabýt nové kontakty na profesionální umělecké scéně.

Edutainment série Input představuje kapacity současné světové novomediální tvorby a to ve třech zásadních rolích – jako lektory, přednášející a aktivní umělce. Každá z edic zahrnuje experimentální workshop, veřejnou přednášku a prezentaci díla. Input je pořádán ve spolupráci s lektorským oddělením Národní galerie v Praze.