Stavba krajské knihovny v Havlíčkově Brodě vyjde na 178 milionů

14. 5. 2018ČTK Infoservis

Kraj Vysočina vybral dodavatele stavby nové budovy krajské knihovny v Havlíčkově Brodě a parkovacího domu u ní. Na zakázce asi za 178 milionů korun se bude finančně podílet kraj i město. Pokud by se začalo stavět ještě letos, mohla by být knihovna dokončená v roce 2020, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Běhounek (ČSSD).

Krajská knihovna zatím v Havlíčkově Brodě sídlí v pronajatých prostorách. Pro novou knihovnu vybral kraj ve spolupráci s městem volný pozemek u kulturního domu Ostrov. "Byli bychom rádi, kdyby stavba začala alespoň zemními úpravami po letních prázdninách," řekl hejtman. Dodal, že smlouvu s vybraným dodavatelem, společností Zlínstav, ale ještě nepodepsal.

O stavbě nové knihovny se na Vysočině mluvilo léta. O její výstavbě bylo podle Běhounka poprvé rozhodnuto už v roce 2003. Předloni se kraj dohodl na spolupráci s Havlíčkovým Brodem. Dokumentaci pro novou knihovnu objednali krajští radní u jihlavské firmy Artprojekt v listopadu 2016.

Krajská knihovna v Havlíčkově Brodě je krajskou příspěvkovou organizací a funguje 16 let, současně plní funkci městské knihovny.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK