TZ: Nová generace českých designérů na Milan Design Week

Nová generace českých designérů na Milan Design Week / Praha / 20. 4. 2018

V rámci spolupráce mezi Czech Design Week a Milan Design Week se představí tři naděje českého designu

Italský Milan Design Week je největší přehlídkou designu a začíná již tento týden, letos se jej zúčastní také výběr českých talentů. Czech Design Week skrze svůj Selection výběr vyslal tří designéry, kteří dokáží ve světě reprezentovat novou generaci českého designu.

Dominika Petrtýlová je studentka pražské UMPRUM, která se primárně věnuje práci se sklem a kombinování netradičních malířských technik. „Být na milánském týdnu designu je pro mě velmi prestižní záležitostí a velmi si cením toho, že jsem opět dostala možnost v tomto úžasném městě vystavovat. Tento rok představím svoje vázy inspirované městskou kaligrafií, lišejníky a uměním starých mistrů,“ zmínila Petrtýlová skleněné vázy, které v Česku získaly už několik ocenění.

Kristýna Mikolášková je studentka Fakulty architektury na ČVUT. Představí svoji bakalářskou práci, svítidlo Dione inspirované planetárními konjunkcemi a denním cyklem slunce, čímž dokáže pozitivně působit na psychickou stránku člověka.

440 Audio je rodinnou firmou vyrábějící unikátní gramofony, kombinující kvalitu a estetiku. „Kromě gramofonů, které jsme prezentovali v rámci Czech Design Weeku, jsme si pro tuto jedinečnou příležitost přichystali i dvě novinky. Nejnovějším přírůstkem řady ART se stal model G2 z taveného skla. Druhou novinkou je gramofon G.mi, který otevírá základní, dostupnější řadu. Snažili jsme se, aby zůstaly zachovány rysy pro naše gramofony typické, zejména kvalita zvuku a zpracování,“ přiblížil Tomáš Jiráček, člen rodinné firmy 440 Audio.

Snaha představit v zahraničí novou generaci designérů stála na počátku celého festivalu.  „Právě proto se letos, poprvé od jeho vzniku, toto úsilí podtrhlo plnohodnotnou účastí a spoluprací s našimi italskými protějšky. Do Milána jsme chtěli vyslat vycházející talenty, o kterých si myslíme, že designový svět jak v Česku, tak v zahraničí ještě uslyší. Jsou nadějí nového směru a jeho smyšlení,“ řekl ředitel festivalu  Lukáš Pipek.

expozici naleznete v LAMBRATE DESIGN DISTRICT

via Massimiano 6,

via Sbodio 9

Czech Design Week Selection v zahraničí

V květnu vyšle Czech Design Week designovou expozici také na Zagreb Design Week, který se koná v monumentálních prostorech muzea Nikoly Tesly. Dále probíhají intenzivní přípravy české tematické instalace během Mexico Design Week: „Rádi bychom připomenuli například zakladatele státu T.G. Masaryka, jehož jméno nese jeden z nejprestižnějších bulvárů v Mexico City, Avenida Presidente Masaryk, nebo Věru Čáslavskou, která nejen v šedesátém osmém okouzlila srdce mnoha Mexičanů,“ dodal  Lukáš Pipek.

5 ročník Czech Design Week 2018, se uskuteční v termínu 28. 11. až 2. 12.2018.

www.czechdesignweek.cz

https://www.facebook.com/czechdesignweekcz

https://www.instagram.com/czechdesignweekcz