TZ: Laura Trenčanská a Martin Zvěřina

Laura Trenčanská a Martin Zvěřina / Sci-fi Alibi / Galerie FAVU / Brno / 7. 3. - 4. 4. 2018

Laura Trenčanská a Martin Zvěřina: Sci-fi Alibi

7. 3. -  4. 4. 2018

Vernisáž výstavy se koná ve středu 7. března 2018 v 18 hodin.

Výstava Scifi Alibi vytváří příběh, ve kterém postavy vypadají jako loutky z jakéhosi společenství na okraji romantického světa, kus dřeva přechází z neživotného podstatného jména na životné a přece z něho nevytéká pryskyřice ale blankvers, jak z pod prstu malého pisálka, který v rámci svého soukromého Alžbětinského divadla opakuje svou roli – v trojminutovém loopu, 3D realita zanechaná jako stopa na shořelé poličce, a schovaná za paravanem jako i první jarní větev, žába svíjející se v melancholicko nostalgické agonii vytváří mentální prostředí nonsensu, který ji obklopuje a navrací se do svého nitra v repetitivních frázích - shořená jako vyhozená matrace.

Martin Zveřina je absolventem ateliéru Malířství Vladimíra Skrepla na AVU. Ve své tvorbě propojuje malbu, video a objekty ze kterých vytváří galerijní situace.

Laura Trenčanská je studentkou Ateliéru intermédií na FAVU. Ve své tvorbě se zaměřuje na text, ze kterého vychází ve tvorbě videí a objektu.

If you tell a lie, I will make some scifi alibi

I saw a train, it was romantic in the way that you don´t understand I am no cyberpunk man, I like to drink a Magnesium and sleep all day

You think it´s a lie?

So goodbye, I have to make some scifi alibi

Galerie FAVU, Údolní 53, Brno

Otevřeno pondělí – pátek 10.00 – 18.00 hod.