do 10. 10. 2016 / Open call: Jiné vize 2016 - soutěž pohyblivého obrazu

Open call / Jiné vize 2016 - soutěž pohyblivého obrazu / Olomouc / do 10. 10. 2016

10. ročník soutěže pohyblivého obrazu JINÉ VIZE CZ

Přehlídka filmové animace a současného umění vyzývá autory k zasílání audiovizuálních děl do jubilejního 10. ročníku soutěže Jiné vize CZ.

Autoři mohou svá díla přihlašovat do 10. října 2016 (včetně).Soutěž Jiné vize CZ si dlouhodobě klade za cíl vytvářet povědomí o českém pohyblivém obraze: hraničních formách na pomezí animace, experimentálního filmu a videoartu. Očekává se tedy práce s pohyblivým obrazem v nejširším slova smyslu.

PODMÍNKY PŘIHLÁŠENÍ DO SOUTĚŽE:

* dílo lze promítnout v kinosále

* dílo lze instalovat v galerii

* dílo není v termínu uzavření open callu starší více než 18 měsíců

* dílo má nezávislý a nekomerční charakter

* dílo bylo vytvořeno na území České republiky (autor nemusí mít české občanství, rozhoduje místo vzniku)

* soutěž neklade žádná omezení na formu či stopáž díla

* svá díla mohou přihlásit profesionálové i amatéři všech věkových kategorií je možné zaslat více děl (pro každé je zapotřebí vyplnit přihlášku zvlášť), účast v soutěži není omezená účastí na minulých ročnících (autoři se mohou hlásit opakovaně)

* neplatí se žádný přihlašovací poplatek

Práce vybrané do soutěže budou promítnuty v kinosále a instalovány v galerijní situaci. O vítězi rozhoduje mezinárodní porota (Hlavní cena, Zvláštní uznání) a diváci (Cena diváků).

Díla přihlašujte prostřednictvím online formuláře / English version of the formDeadline pro zaslání děl do soutěže je 10. října 2016 (včetně).

Finální desítku prací, které se zúčastní soutěže, letos vybere teoretik umění a kurátor Karel Císař, přizvaný kurátor soutěže Jiné vize pro rok 2016.

Výběr bude ze strany PAF Olomouc prezentován v průběhu roku 2017 v České republice i v zahraničí, a to pod názvem Jiné vize 2016.

15. PAF PROBĚHNE OD ČTVRTKA 1. DO NEDĚLE 4. PROSINCE 2016 V OLOMOUCI.

VÍTĚZ BUDE VYHLÁŠEN V NEDĚLI 4. PROSINCE.

Více na: www.pifpaf.cz nebo www.facebook.com/PAFOlomouc

Kontakt pro více informací: jinevize@pifpaf.cz

----

Deset nominovaných děl vybírá každý rok osobnost z nejrůznějších odvětví kultury. V předešlých letech byli kurátory soutěže Lenka Střeláková, Marika Kupková, David Kořínek, Dušan Zahoranský, Pavel Ryška, Sylva Poláková, Lenka Dolanová, Martin Fišr a Přátelský film (Michal Pěchouček a Martin Mazanec). V mezinárodní porotě zasedli mimo jiné Takeshi Murata, András Cséfalvay, Martin Arnold, Ivan Ladislav Galeta, Pip Chodorov, Constant Dullaart nebo Gabriele Jutz.Vítězové hlavní ceny předchozích ročníků byli Janek Rous (2015), Barbora Kleinhamplová a Kristýna Bartošová (2014), Petr Šprincl a Marie Hájková (2013), Akile Nazli Kaya (2012),Alexandra Moralesová (2011), David Možný (2010), Daniel Pitín (2009), Martin Kohout (2008) a Viktor Takáč (2007).