TZ: Lenka Glisníková

Lenka Glisníková / Rekonstrukce zapamatovaného / Galerie Valchařská / Brno / od 24. 2. 2016

Lenka Glisníková: Rekonstrukce zapamatovaného

Galerie Valchařská (prostory Tiskárny Helbich)

vernisáž: 24. 2. 2016 v 18 hod.

Výstavu spojenou se křtem stejnojmenné publikace uvede za přítomnosti autorky kurátor Lukáš Bártl, Robert Helbich a kapela Racek and his 3D son.

Lenka Glisníková (1990), studentka Ateliéru tvůrčí fotografie Ostravské univerzity, se ve svých dílech povětšinou soustředí na aktuální a často velmi intimní dění okolo sebe. V souboru Rekonstrukce zapamatovaného se poprvé výrazněji pustila do studia vlastní minulosti, vlastního fotografického archivu a to pomocí formálního klíče, jehož použitím upozorňuje na nedokonalost lidské paměti, ale i na nedokonalost paměti média fotografie. Přesto ani tato díla nepostrádají zřejmou privátní rovinu a nalézají se tak na pomezí nezřídka odosobněných konceptuálních souborů a intimní zpovědi.

Dlouhodobý koncept galerie vychází z těsného propojení s tiskárnou, se kterou spolupracuje celá řada umělců a zajímavých osobností.

Náplň činnosti spočívá v prezentaci, jak mladých autorů, tak těch již etablovaných, vydávání uměleckých publikací, organizování prodejních výstav se záměrem podpořit neziskové subjekty a v neposlední řadě příjemných setkání všech přátel galerie a tiskárny.

Více zde.