do 29. 2. 2016 / Master of Crystal 2016: přihlášky do soutěže

Master of Crystal 2016 / Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou / Jablonec nad Nisou / do 29. 2. 2016

MASTER OF CRYSTAL 2016

GLASS AND JEWELLERY CHALLENGE

Nová soutěž pro absolventy středních a vysokých uměleckých škol

Podmínky:

Volná kategorie je rozdělena do dvou skupin:

* Studenti českých i zahraničních středních a vysokých uměleckoprůmyslových škol, včetně absolventů středních uměleckoprůmyslových škol

* Absolventi českých i zahraničních vysokých uměleckoprůmyslových škol

Ceny pro účastníky soutěže MASTER OF CRYSTAL 2016

* realizace vítězných návrhů firmou PRECIOSA GROUP

* vstupenka na Designblok 2016 pro vítěze jednotlivých kategorií

* finanční odměna pro vítěze vítězové kategorie otevřené pro každého studenta nebo designera (student, absolvent) získají 10 000,- Kč, resp. 400,- Euro

Hlavní vítěz soutěže obdrží dále:

* titul „Preciosa – MASTER OF CRYSTAL 2016“

* věcnou cenu ve formě zájezdu na vybranou bižuterní či designovou výstavu v Německu, Francii nebo v Itálii v roce 2017 (V případě neúčasti na zájezdu nebude poskytnuta žádná finanční náhrada.)

* možnost prezentace Vítězného Návrhu na 3 vybraných zahraničních veletrzích v roce 2017

* možnost prezentace Vítězného Návrhu ve stálé expozici Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou (2017-2018)

Odborná komise

Bejvl Jaroslav, umělecký ředitel PRECIOSA Lustry, a.s.

Berdych Jakub, art designér skla

Karlová Lucie, ředitelka společnosti PRECIOSA Beauty, s.r.o.

Kroupová Andrea, brand manažerka PRECIOSA Group

Nový Petr, hlavní kurátor Muzea skla a bižuterie v Jablonci n. N.

Rochová Liběna, oděvní designérka

Valečková Milada, ředitelka Muzea skla a bižuterie v Jablonci n. N.

Harmonogram soutěže

* 29. 2. 2016 – Termín pro podání přihlášek k účasti na workshopu

* Polovina března 2016 – workshop pro přihlášené účastníky

* 31. 5. 2016 termín pro předložení soutěžních návrhů všech kategorií. Pro účast v soutěži je podmínkou návrh a vizualizace soutěžního díla (fyzický vzorek díla není podmínkou).

* Červen 2016 – rozhodnutí odborné komise o výhercích za jednotlivé kategorie. Hodnotícím kritériem bude umělecké ztvárnění návrhu i jeho realizovatelnost v praxi.

* Červen 2016 oznámí vyhlašovatel výhercům za jednotlivé kategorie e-mailem to, že jejich návrh byl vybrán jako vítězný v příslušné kategorii (dále a dříve jen Vítězný Návrh).

* Červen 2016 – slavnostní vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií v Jablonci nad Nisou

* Červenec – září 2016 – případná realizace Vítězných Návrhů v jednotlivých subjektech skupiny PRECIOSA

* Říjen 2016 – prezentace Vítězných Návrhů v období konání Designbloku v Praze

* V období konání Designbloku v Praze v galerii DOX  bude slavnostně vyhlášen z vítězů jednotlivých kategorií hlavní vítěz soutěže

* 15. 11. 20165 – nejzazší termín pro předání cen autorům Vítězných Návrhů a ukončení 9. ročníku soutěže

Jak se do soutěže přihlásit?

e-mailem na adresu pavla.reznickova@preciosa.com

Podmínky soutěže

* Soutěže se mohou zúčastnit studenti středních odborných škol, vyšších odborných škol, vysokých škol a univerzit, kteří studují na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost a studenti (občané České republiky), studující na zahraničních školách uměleckoprůmyslového zaměření a dále absolventi těchto škol. Do kategorií uvedených pod číslem 1 (tj. do kategorií zaměřených na prohloubení spolupráce společností skupiny PRECIOSA s vybranými školami) vybere soutěžící studenty daná škola a garant. Soutěže se nemohou zúčastnit zaměstnanci společností skupiny PRECIOSA.

* Hodnotitelé si vyhrazují právo neudělit některou z cen, nebo neudělit žádnou z cen. Vyhlašovatel tak může odmítnout všechny předložené návrhy.

* Tato soutěž je veřejnou soutěží o nejvhodnější nabídku ve smyslu § 1772 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Občanského zákoníku. Tím, že vyhlašovatel soutěže, tj. společnost PRECIOSA, a. s., oznámí autorům Vítězných Návrhů to, že jejich návrh byl vybrán jako vítězný v příslušné kategorii, přijme zároveň vyhlašovatel soutěže nabídku autora Vítězného Návrhu na uzavření licenční smlouvy, kdy autor Vítězného Návrhu poskytuje ve smyslu ustanovení § 61 zákona č. 121/2000 Sb. vyhlašovateli soutěže tj. společnosti PRECIOSA, a. s., licenci k užití Vítězného Návrhu, jakožto autorského díla, resp. kterékoli jeho části, a to všemi známými způsoby užití a bez omezení územního, časového, technologického, množstevního a bez omezení účelu. Zejména je možné užití Vítězného Návrhu na výstavách, v tištěných, elektronických a jiných propagačních materiálech, v novinách Preciosy, v místech prodeje, apod. Není však možné užít Vítězný Návrh jako předlohu pro výrobu výrobků. Autor Vítězného Návrhu se zavazuje přednostně jednat o poskytnutí licence na využití Vítězného Návrhu jako předlohy pro výrobu výrobků se společností Skupiny PRECIOSA, která ho o poskytnutí licence požádá a takovou licenci jí za obvyklých podmínek poskytnout. Nepožádá-li žádná ze společností Skupiny PRECIOSA autora Vítězného Návrhu o poskytnutí licence na využití Vítězného Návrhu jako předlohy pro výrobu výrobků ani do dvou let od ukončení soutěže, je autor Vítězného Návrhu oprávněn poskytnout takovouto licenci třetím osobám. Licence zahrnuje též oprávnění zařadit Vítězný Návrh či jeho části, do jiného díla a užít v rozsahu dle tohoto článku.

* PRECIOSA, a. s. není povinna poskytnutou licenci využít. PRECIOSA, a. s. je oprávněna práva z licence zcela nebo zčásti, úplatně nebo bezúplatně poskytnout třetí osobě (podlicence) nebo licenci zcela nebo zčásti, úplatně nebo bezúplatně postoupit třetí osobě. Autor Vítězného Návrhu není oprávněn v rozsahu poskytnuté licence Vítězný Návrh sám užít, ani není oprávněn poskytnout stejnou licenci k jeho užití jinému. Autor Vítězného Návrhu uděluje společnosti PRECIOSA, a. s. svolení ke zveřejnění Vítězného Návrhu a souhlasí s tím, aby Vítězný Návrh resp. jeho část byla zveřejněna či užita bez uvedení jeho autorství v případech, kdy je to obvyklé. Bude-li jméno autora uváděno, může být uvedeno i ve spojení s názvem školy, jejímž je studentem.

* Jako odměnu za poskytnutí licence obdrží autor Vítězného Návrhu od vyhlašovatele soutěže cenu uvedenou výše v těchto podmínkách soutěže.

* Soutěžní díla musí svým provedením splňovat požadavky na medializaci akce  - PC zpracování, rendery nebo propracované malby apod. Veškeré hmotné předměty předané účastníky soutěže vyhlašovateli si vyhlašovatel může ponechat.

* Soutěžní práce nesmí být prezentovány autorem nikde jinde před ukončením této soutěže (tj. před 1.11 2016). Výjimkou jsou soutěžní práce, zpracovávané studenty zároveň jako klauzurní práce, které mohou být prezentovány v nezbytném rozsahu v souvislosti s vytvářením a prezentací těchto klauzurních prací. Po ukončení soutěže smí být Vítězné Návrhy prezentovány pouze se souhlasem PRECIOSA, a. s. a textem: Oceněno v soutěži Preciosa – Master of Crystal 2016.

* PRECIOSA, a. s. zajistí prezentaci Vítězných Návrhů v období konání Designbloku v Praze v galerii DOX a v rámci expozic Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou v roce 2017 a medializaci Vítězných Návrhů v odborném časopise Sklář a keramik.