TZ: Festival současného umění Art Safari v Praze – Řeporyjích v září oslaví jubileum

Festival současného umění Art Safari v Praze – Řeporyjích v září oslaví jubileum / Praha / 12. 8. 2015

Oblíbený festival současného umění Art Safari v Praze – Řeporyjích v září oslaví jubileum!

Studio Bubec a Nadace Suška – Shameti pořádá ve dnech 12. – 13. 9. Art Safari 30 de luxe v nově zrekonstruovaném Studiu Bubec a na Zahradě Bubec v Tělovýchovné ulici, Praha – Řeporyje. Slavit se bude nejen úctyhodný počet dosavadních třiceti realizací, které se v rámci Art Safari uskutečnily, ale také 15. výročí založení Studia Bubec. Při této příležitosti se veřejnosti otevře zrekonstruovaná budova Studia. Symbolicky tak odstartuje nová etapa činnosti obecně prospěšné společnosti Bubec, jejímž cílem je vybudovat špičkové umělecké studio, schopné obstát v mezinárodní konkurenci.

Art Safari 30 de luxe do Řeporyjí přivede nejzajímavější autory, kteří se Studiem Bubec za 15 let existence spolupracovali, a další významné reprezentanty české i zahraniční umělecké scény. V rámci jubilejního Art Safari svá díla představí: Bajóta (Maďarsko), Tomáš Bambušek, Barbara Benish (USA), Jakub Berdych, Erika Bornová, Pavel Brázda, Milan Cais, Tomáš Císařovský, Milena Dopitová, Roman Franta, Michal Gabriel, Kurt Gebauer, Patrik Hábl, Tomáš Haleš, Ivana Hanzlíková, Jean Cherouny (USA), Svatopluk Klimeš, Richard Kočí, Jiří Kovanda, Tomáš Lahoda, Eliška Lhotská, Zdeněk Lhotský, František Matoušek, Michal Nesázal, Petr Nikl, Aleš Novák, Věra Nováková, Michal Novotný, Martin Pertl, Lukáš Rais, Michael Rittstein, Jaroslav Róna, František Skála, Daniel Suška, Miloš Šejn, Vladimír Škoda, Kateřina Štenclová, Jindřich Štreit, Dagmar  Šubrtová, Nicole Taubinger, Diana Winklerová a Kamila Ženatá. Pro návštěvníky všech generací je připraven bohatý doprovodný program – např. koncert Vinohradského symfonického orchestru, Jamchestra, hudební performance Petra Nikla, módní přehlídka Pavly a Olgy Michálkových, výtvarné workshopy pro děti a další.

Artefakty z Art Safari 30 de luxe budou po té vystaveny v DEPU2015 v Plzni o víkendu 10. - 11. 10., jako součást projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Plzeňské DEPO2015 do konce roku hostí dosud největší výstavu soch Čestmíra Sušky RESTART.

Art Safari, festival s 15letou tradicí, je vysoce ceněn odbornou i laickou veřejností. Program finančně podpořili: MK ČR, MHMP, MČ Praha Řeporyje, Metrostav a.s., Skylightec, s.r.o., Veronika a Libor Winklerovi. Část festivalu přenesená do Plzně bude hrazena z těchto zdrojů: Plzeň 2015, o.p.s., Město Plzeň, Plzeňský kraj. Mediální partneři: Radio 1, A2.

Více informací na www.bubec.cz