Výsledky výběrového řízení na AVU

Na AVU v průběhu května a června proběhly konkurzy na místa vedoucích ateliérů a pedagogů teorie a dějin umění. Do prvního kola se přihlásilo 54 uchazečů, do druhého kola pak na základe doporučení odborné komise postoupilo 24 z nich. Komise na zaklade jednotlivých prezentací doporučila rektorovi Tomáši Vaňkovi kandidáty ke jmenovaní. Rektor v šesti případech ze sedmi doporučení vyslyšel, pouze v případě konkurzu do ateliéru Socha II rozhodl na místo doporučovaného Dušana Zahoranského obsadit stávajícího pedagoga Jindřicha Zeithammla. Vedení atelierů tedy zůstávají ve stejném složení jako před konkurzy. Na pozici výuky estetiky byl jmenován Tomas Hříbek a na výuku dějin od doby nejstarší do konce 18. st. Juraj Žáry.

Výsledky

Zpráva rektora AVU k průběhu a konečnému rozhodnutí ve věci Výběrových řízení na vybraná místa vedoucích pedagogů daných ateliérů a na vybraná místa KTDU AVU v Praze

 

 

Matěj Smrkovský | Narozen 1985 v Praze. Ukončuje studia na AVU v ateliéru Tomáše Vaňka. Kromě vlastní tvorby se věnuje provozu výstavního prostoru Vzájemnost v Praze Dejvicích.