TZ: Lucie Bílá odcházela z výstavy plná dojmů. Následovat teď bude čtvrtek v režii českých hvězd

Soubor grafického díla Bohuslava Reynka vystavovaný ve Valdštejnské jízdárně zanechal v přední české zpěvačce Lucii Bílé takové množství dojmů, že neodolala a kromě exkluzivního vydání Bible Reynek si přímo v prostorách výstavy pořídila i katalog a plakáty.

foto: www.facebook.com/bohuslavreynek

„Výstavou jsem byla naprosto unešená. Kromě samotných obrázků mě nadchla i myšlenka Richarda Fuxy, který chce veřejnosti přibližovat i méně známé autory. A to i za cenu, že třeba expozice nebude mít takový úspěch a takovou návštěvnost jako loňská výstava Muchových plakátů,“ říká Lucie Bílá. A vysvětlila i, proč se nakonec rozhodla pro bibli s pořadovým číslem 22 a ne 44, jak původně zamýšlela.

„Zvažovala jsem ta čísla dlouho, od začátku jsem se úplně nemohla rozhodnout. Obě čísla jsou má oblíbená, ale dvaadvacítka nad čtyřiačtyřicítkou nakonec zvítězila. Má pro mě v životě určitý význam,“ vysvětluje populární zpěvačka.

Lucii Bílé se velice líbí i myšlenka Iniciativy Osobnosti pro Reynka. To ostatně i dalším známým a oblíbeným osobnostem kulturního a společenského života. Postupně se přidávají další a další, jejich řady ve čtvrtek na komorním předčítání kromě již avizovaných celebrit rozšíří také Jaromír Hanzlík.

„Toho si nesmírně vážím, stejně jako všech ostatních, kteří neváhají investovat svůj čas pro myšlenku Iniciativy. Nicméně návštěvy pana Jaromíra Hanzlíka si cením o to více, že podle mých informací jsme jedni z mála, jejichž prosbě o spolupráci vyhověl,“ říká Richard Fuxa, předseda správní rady nadačního fondu nesoucího jeho jméno.

Na Jaromíra Hanzlíka se mohou návštěvníci výstavy těšit ve čtvrtek 5. června, stejně tak i na Báru Hrzánovou, Davida Prachaře a Otakara Brouska mladšího. Ti se ujmou v 17 hodin předčítání pasáží z bible a nově i recitací Reynkových veršů. Moderovat podvečer bude Miroslav Etzler a o hudební doprovod se postarají kytaristé – koncertní mistři Jiří Jirmal a Miloslav Klaus.