Hlasujte o Osobnosti roku

Cena Osobnost roku je udělována žijícím umělcům působícím na české výtvarné scéně za nejvýraznější umělecký počin uplynulého roku – může jím být výstava, stejně jako konkrétní dílo nebo realizace. O laureátovi rozhoduje desetičlenná odborná porota, vedle toho probíhá anketa čtenářů Artalk.cz a časopisu Art+Antiques.

Z více než čtyřiceti nominovaných porota vybrala 18 finalistů (pro jejich zařazení na shortlist hlasovala nadpoloviční většina porotců). Čtenáři nicméně mohou hlasovat i pro další umělce, které porotci nevybrali. Každý účastník může hlasovat pro 5 jmen, mezi která rozdělí od 5 do 1 bodu. Vítězem čtenářské ankety se stane ten, kdo v konečném součtu získá nejvíce bodů. Své hlasy zasílejte na adresu info@artalk.cz do pondělí 20. ledna.

Finalisté ceny podle poroty:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dominik Lang: Za výstavy ve vídeňské Secesii (tz, foto), v Domě umění v Českých Budějovicích (tz, artyčok) a za prezentaci ve finále Ceny Jindřicha Chalupeckého (tz, foto).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Členy odborné poroty letošního ročníku ceny jsou: Ondřej Horák, Magdalena Juříková, Rostislav Koryčánek, Karina Kottová, Pavlína Morganová, Karel Oujezdský, Martina Pachmanová, Silvie Šeborová, Marcel Fišer a Pavel Vašíček. Cena je vyhlašována po dvanácté. Od roku 2010 převzaly organizaci Art+Antiques a Artalk.cz ve spolupráci s GAVU Cheb. Cena má podobu černého čtverce, který pro vítěze vytváří vždy předchozí laureát. Čtverec pro letošního vítěze bude dílem Pavla Mrkuse.