do 31. 10. 2013 / PAF open call: Jiné vize 2013

Open call / Přehlídka animovaného filmu: Jiné vize 2013 / Olomouc / do 31. 10. 2013

OPEN CALL: JINÉ VIZE 2013

SOUTĚŽ | JINÉ VIZE 2013

Jiné vize 2013 vyzývají autory k zaslání svých děl. Jediná soutěžní sekce Přehlídky animovaného filmu si klade za cíl mapovat dění na poli tvorby pohyblivých obrazů filmu a videa v České republice a soustředí se na hraniční formy na pomezí animace, experimentálního filmu a videoartu. Výběr každého ročníku je unikátní díky rozdílnosti zájmu kurátorů, kteří deset nominovaných děl vybírají.

Kurátorem Jiných vizí pro rok 2013 je David Kořínek.

V předešlých letech byli kurátory soutěže Martin Fišr, Přátelský film, Lenka Dolanová, Sylva Poláková, Pavel Ryška a Dušan Zahoranský.

Festivalová porota je zásadně mezinárodní – v předešlých letech byli mezi porotci např. Marin Arnold, Ivan Ladislav Galeta, Pip Chodorov, Constant Dullaart, Stanislav Ulver nebo Gabriele Jutz.

Hlavním kritériem soutěže je předpoklad, že dílo musí být odpromítatelné v kinosále a nesmí být starší osmnácti měsíců. Do soutěže mohou svá díla přihlašovat jak profesionálové, tak amatéři.

Svá díla přihlašujte zde, prostřednictvím online formuláře. /nejpozději do 31. 10. 2013/

Podmínky přihlášení do soutěže Jiné vize 2013:

Díla musí být vyústěním nezávislého, nekomerčního přístupu k tvorbě (nejedná se o soutěž na výběr reklam, znělek a komerčních zakázek).Všechny snímky musí vzniknout nebo být produkovány v rámci České republiky, musí být vhodné k projekci v kinosále a v galerijním prostoru.Díla nesmí být starší více než 18 měsíců zpětně od data uzavření výběru, tj. od 31. října 2013. Kolekce vybraných deseti děl může být následně promítnuta na veškerých prezentacích Přehlídky animovaného filmu v České republice a v zahraničí pod názvem Jiné vize 2013.