TZ: Snap Your Own (Obrazy do ulic!)

Snap Your Own (Obrazy do ulic!) / Praha / 18. - 19. 7. 2013

SNAP YOUR OWN // OBRAZY DO ULIC! // 18. - 19. 7. 2013 // Praha

mobilní výstava v ulicích // přednášky s umělci // instalace // performance

Nemusíte chodit do galerie - výstava přijde za vámi!

SNAP YOUR OWN (Obrazy do ulic!) je atypický výstavní projekt o 3 rovinách, odehrávající se přímo ve veřejném prostoru Prahy a klubu Sběrné suroviny v termínu 18. a 19. 7. 2013.

// 1 //

SNAP YOUR OWN prezentuje díla 5ti mladých výtvarných umělců na mobilní výstavě v ulicích Prahy. Jednotlivé obrazy budou přenášeny obrazonosiči po ulicích a konfrontovány s kolemjdoucími.

Mobilní výstava Snap Your Own přitom nemá předem danou trasu. Obrazy s obrazonosiči se budou pohybovat v rámci na mapě vyznačené oblasti. Dále bude k dispozici celkem 5 záchytných SNAP bodů (Čelakovského sady, Staroměstské náměstí, Vrchlického sady, Riegerovi sady, ulice Krymská / Sběrné suroviny), kde se díla na chvíli zastaví a bude možné si je prohlédnout. Mobilní výstava Snap Your Own je tedy hrou, vychytejte svůj obraz přímo v ulicích!

// 2 //

SNAP YOUR OWN umožňuje zúčastněným umělcům promluvit o své tvorbě, představit ji v plné šíři a upozornit na sebe v rámci jednoho večera v klubu Sběrné suroviny.

// 3 //

SNAP YOUR OWN je platformou pro prezentaci umění ve veřejném prostoru. Nabízí performance (Tereza Damcová) i časově omezené instalace na letenských sadech.

SNAP YOUR OWN tedy bere díla na procházku, staví je divákům přímo pod nos a upozorňuje na jejich tvůrce. Jít na výstavu nikdy nebylo snazší! Snap Your Own ukazuje, že mladé umění stále žije a hledá si své publikum i mimo stěny galerií a uzavřenou uměleckou smetánku!

Zúčastnění umělci

Jan Gruml, Tereza Damcová, Petra Kameníková, Rita Koszorus, Rado Repický, Magdaléna Ševčík

Program

18. 7. 2013, 18:00 - 00:30

Prezentace vybraných umělců Snap Your Own v klubu Sběrné suroviny (Krymská 2) a doprovodná párty.

19. 7. 2013

10:00 - 18:00

Mobilní výstava v ulicích // Interaktivní hra - najdi si svůj obraz. Veškerý pohyb děl bude možné sledovat online přímo na facebooku, twitteru a tumblr. Záchytné body budou mít svůj Foursquare.

21:30 - 22:30

Instalace/Workshop Artefakty nočního života (Miroslava Maurery, Magdaléna Ševčík)

Podrobné info o projektu a kontakty

Facebook: https://www.facebook.com/SnapYourOwn?fref=ts

Tumblr: http://snapyourown.tumblr.com/

Twitter: https://twitter.com/snapyourown

Email: snap.your.own@gmail.com

Projekt Snap Your Own je podpořen z programu Think Big, který realizuje Nadace Telefónica ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti.