do 15. 7. 2013 / Galerie K4: Výzva k podání kurátorských projektů / Nabídka praxe

Výzva k podání kurátorských projektů / Galerie K4 / Praha / do 15. 7. 2013

Galerie K4: Výzva k podání kurátorských projektů

Galerie K4 v rámci své koncepce „experimentální prostor pro začínající kurátory“ vypisuje výzvu na zasílání výstavních projektů pro akademický rok 2013/2014.

Výzva je určena především studentům a čerstvým absolventům (maximálně tři roky po ukončení studia) dějin a teorie umění, kurátorství, estetiky, kulturologie, filozofie a příbuzných humanitních oborů. Vztahuje se na měsíční studentské výstavy zaměřené na spolupráci s mladými umělci v termínech prosinec 2013 – červen 2014.

Cílem výzvy je iniciovat veřejnou prezentaci mladých autorů a teoretiků, zprostředkovat možnost realizovat především začínající kurátorské projekty a nabýt praktické a organizační zkušenosti.

K4 poskytne prostory galerie a studentského klubu K4, propagaci výstavy, výstavní techniku (v rámci možností galerie), technickou asistenci při instalaci, konzultace a odbornou pomoc při celkové realizaci projektu.

Koncepci výstavy v rozsahu 1-2 normostrany s preferovaným termínem konání, životopis, případně ilustrační přílohu zasílejte na adresu galeriek4@gmail.com.

Do předmětu mailu prosím uveďte: K4 výzva 2013/14.

Deadline: 15. červenec 2013

Výsledky Vám oznámíme nejpozději 30. srpna 2013.

V případě jakýchkoliv dotazů prosím neváhejte a pište na galeriek4@gmail.com.

- - -

Galerie K4 nabízí získání praxe na dobrovolnickém principu

Galerie K4 nabízí získání praxe na dobrovolnickém principu v oboru PR a mediální komunikace. Nápln í je správa Facebook agendy (aktualizace stránky, tvorba událostí), navazování a udržování dlouhodobějších vztahů s médii, komunikace s kurátory, grafikem a dalšími členy galerijního týmu. Preferujeme člověka se zájmem o umění, o dlouhodobější spolupráci a bez výrazného časového vytížení.

Galerie K4 je veřejný výstavní prostor umístěný ve studentského Klubu K4 Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Celetné ulici na Praze 1. Její činnost je založena na zprostředkování kurátorské praxe pro studenty teoretických uměleckých oborů a na prezentaci současného umění studentů vysokých uměleckých škol.

www.galeriek4.cz

V případě zájmu nebo dotazů se můžete obrátit na uhlikova.k@gmail.com.