do 30. 6. 2013 / Výzva k účasti na Trienále Valmez 2013 a Cena Rudolfa Schlattauera

Výzva k účasti na Trienále Valmez 2013 a Cena Rudolfa Schlattauera / Valašské Meziříčí / do 30. 6. 2013

Galerie Sýpka, Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, příspěvková organizace, Komenského 1, Valašské Meziříčí.

Cena Rudolfa Schlattauera již potřetí.

Třetí ročník prestižní výtvarné přehlídky Trienále Valmez 2013, na níž bude udělena Cena Rudolfa Schlatauera, odstartovala. Do konce června mohou přihlašovat svá díla výtvarníci, kteří jsou jakýmkoli způsobem spjati svou tvorbou či životem s Valašskem či přímo s Valašským Meziříčím.

Město Valašské Meziříčí se opakovaně rozhodlo do svých sbírek a veřejných prostor získat kvalitní umělecká díla a to od tvůrců, kteří jsou jakýmkoli způsobem spjati s naším městem. Aby dosáhla plnohodnotného cíle, vyhlásilo město výtvarnou přehlídku s názvem Trienále Valmez 2013. V rámci tohoto klání odborná výtvarná komise, sestavena z řad věhlasných výtvarníků a kurátorů, vybere na základě anonymní obrazové dokumentace 5-6 finalistů, kteří budou vyzvání k účasti na finální výstavě. V den vernisáže 30. října 2013 budou vyhlášeni laureáti a starostou města Valašské Meziříčí udělena Cena Rudolfa Schlattauera i Čestná cena. Vítěz získá finanční odměnu ve výši 40 000 Kč a držitel Čestné ceny obdrží 30.000 Kč formou kupní smlouvy na vítězné dílo, které zůstane v majetku města Valašského Meziříčí jako součást jejích sbírek.

Samozřejmě návštěvníci na výstavě finalistů, která se uskuteční od 31. října do 29. listopadu 2013 v galerii Sýpka ve Valašském Meziříčí budou moci rozhodovat o tom, kdo získá Cenu diváků.

Výtvarná přehlídka není nijak věkově ohraničena a je udělována za dvoj či trojrozměrné dílo. Odborné komisi, v níž usedne: Kateřina Šedá, František Kowolowski, Václav Mílek, Jiří Ptáček, Jiří Surůvka, Jan Timotej Strýček a laureát minulého ročníku Jaroslav Koléšek, bude předsedat starosta města Valašského Meziříčí Jiří Částečka. Rudolf Schlattauer, který ceně propůjčil své jméno, byl textilní výtvarník, malíř a zakladatel první gobelínové manufaktury v Českých zemích, která ve Valašském Meziříčí působí dodnes.

Podrobnější informace a přihlášku naleznete na www.cenars.cz., nebo v informačním centru Valašského Meziříčí. Uzávěrka přihlášek proběhne 30. června 2013.