YES, YOU CAN!

21. 12. 2012Artalk Infoservis

Skupina teoretiků, umělců a kurátorů se rozhodla podpořit Rostislava Koryčánka, který 31. 12. 2012 končí ve funkci ředitele Domu umění (více zde). Toto datum je zároveň termínem, do kdy lze zasílat projekty do konkurzu na ředitele Moravské galerie. Cílem jejich výzvy je, aby se Koryčánek do konkurzu přihlásil.

Vyzýváme Rostislava Koryčánka, aby se v rámci výběrového řízení ucházel o funkci ředitele Moravské galerie v Brně. V nesnadném období, kdy musí čelit důsledkům neúspěchu v konkurzu na pozici ředitele Domu umění města Brna, cítíme potřebu vyjádřit veřejné uznání jeho dosavadní činnosti v galerijním provozu. Výběrové řízení na pozici ředitele Moravské galerie chápeme jako jedinečnou příležitost k pokračování jeho působení v brněnských kulturních institucích. Vnímáme jako logické, ba přímo žádoucí, aby osobnost s výjimečnou erudicí a profesními zkušenostmi, usilovala o vedení této renomované instituce. Pro Moravskou galerii jako druhé největší české muzeum umění by bylo nesporným přínosem, kdyby ji řídila osobnost mezinárodního formátu, která není ve svém uvažování a jednání svazována lokálními poměry, ale přitom je důkladně obeznámená a spjatá s brněnským prostředím.

K autorům výzvy – Janě Kořínkové a Janu Zálešákovi

se připojují:

Marcel Fišer, Milan Houser, Svätopluk Mikyta, Martin Mazanec, Jiří Ptáček, Silvie Šeborová, Jiří Zahrádka, Markéta Žáčková.