7. 9. 2012 / Ursonáta Kurta Schwitterse v podání Jaromíra Typlta a Pavla Novotného

Ursonáta Kurta Schwitterse v podání Jaromíra Typlta a Pavla Novotného / Galerie hlavního města Prahy: Městská knihovna / Praha / 7. 9. 2012 v 17h

Galerie hlavního města Prahy Vám na závěr výstav Lubomíra Typlta a Jakuba Špaňhela nabízí jedinečnou příležitost zaslechnout živě Ursonátu Kurta Schwitterse v podání Jaromíra Typlta a Pavla Novotného.

Ursonáta aneb Umění je mrtvo. Ať žije dada! Tak se jmenuje jeden ze stěžejních textů hnutí Dada, za nímž stojí autor německý malíř, básník, grafik a dadaista Kurt Schwitters (1887 - 1948). Jedná se o procítěné literární čtení dadaistického textu, do kterého přitom aktéři přidávají  i scénický pohyb.
7. 9. v 17.00 (pátek) Městská knihovna, 2. patro, Mariánské náměstí 1, Praha 1
Kurt Schwitters - Ursonate / "...fümmsböwötääzääUu pö... böwörötääzääUu pögö... rakete rinnzekete... rakete rinnzekete... Beeeee bö!" Dva překřikující se hlasy, kterým je až příliš dobře rozumět - Pavel Novotný a Jaromír Typlt
Doprovodný program k výstavám Lubomír Typlt / Tikající muž a Jakub Špaňhel / Slepice v pekle ve 2. patře Městské knihovny. Vystoupení Pavla Novotného a Jaromíra Typlta se uskuteční v jednom z výstavních sálů. (Obě výstavy končí v neděli 9. 9. 2012)
Další informace o Ursonate najdete na této stránce: http://www.typlt.cz/index.php?content=ursonate08