TZ: Festival performance Malamut 2011

Festival performance Malamut 2011 / Galerie výtvarného umění v Ostravě: Dům umění / Ostrava / 4. - 6. 10. 2011 

MEZINÁRODNÍ PERFORMEŘI SE NA TŘI DNY SJEDOU DO OSTRAVY

Festival akčního umění Malamut představí tvorbu českých i zahraničních performerů.

Ostrava − Od úterý 4. do čtvrtku 6. října se od 16 do 20 hodin v Domě umění (Jurečkova 9) uskuteční festival akčního umění nazvaný Malamut. Během přehlídky se představí celá řada českých i zahraničních mezinárodně uznávaných performerů. Každý den po 20. hodině se program z Domu umění přemístí do klubu Hudební bazar (Nádražní 138a).

Festival bude zahájen v úterý 4. října v 16 hodin před Domem umění. V 19 hodin bude v Domě umění následovat zvuková performance hudebníků Suddena Infant, Strottera Inst. a Petra Ference. Koncert zprostředkovalo občanské sdružení Bludný kámen a vstup je zdarma.

Ve středu 5. října se v rámci festivalu v Domě umění od 15 hodin uskuteční prezentace tvorby studentů a pedagogů Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě, která zahájí nový cyklus takzvané „Osmičky“. V této sezóně se studenti a pedagogové Fakulty umění představí pod názvem připomínajícím matematický vzorec „Osm – 2 = 6“. „V rámci festivalu vystoupí také nejvýznamnější současní performeři, jakými jsou například Cezary Bodzianowski, Pawel Kwasniewski, Petr Baren a Tomáš Ruller,“ vypočítává Jiří Surůvka, vedoucí ateliéru Nová média na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě, který přehlídku akčního umění organizuje. Galerie výtvarného umění v Ostravě, příspěvková organizace Moravskoslezského kraje se po tři dny stane festivalovou základnou a hlavní scénou. „Po dobu trvání festivalu bude v Domě umění prodloužená otevírací doba minimálně do osmé hodiny večerní,“ doplňuje Jana Michalíčková, provozní Domu umění.

Partneři festivalu: Ministerstvo kultury ČR, Galerie výtvarného umění v Ostravě,

Velvyslanectví Nizozemského království, klub Hudební bazar, Fakulta umění Ostravské univerzity v Ostravě, Galerie Michal, o. s.

Vstup zdarma