TZ: Jana Butzke

Jana Butzke / Prý ho mám políbit a pak se uvidí / Galerie K4 / Praha / 1. 4. - 28. 4. 2011

Galerie K4

Celetná 20, Praha 1

otevřeno po-pá 10-24, so-ne 16-24h

www.galeriek4.cz

Sekvence videa z maloměstské zábavy, inspirovaná geniem loci studentského klubu. Fotografie jsou doplněné texty - tichým nenápadným dívčím monologem o tom, jak je někdy třeba vyjít štěstí naproti.

Jana Butzke je studentkou třetího ročníku v Ateliéru fotografie Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Vystavovala např. na společných výstavách Tvoření světů (2010) v Galerii Emila Filly a Druhá směna (2009) v Galerii Armaturka v Ústí nad Labem a na Prague Photo 2010 v Praze. Absolvovala stáž v polském Krakově. Galerie K4 představuje její první samostatnou výstavu.

Galerie K4 funguje již šestým měsícem jako nově připojená část studentského klubu K4 v prostorách sklepení univerzitního Karolína v centru Prahy. Založili ji absolventi FF UK Václav Janoščík, Katarína Chlustiková a Jakub Hauser. Dosavadní výstavy v prostoru galerie představily např. Pavla Hejného, Slávu Sobotovičovou, Martina Bražinu a Alexandru Atlasovou, Huang Luying či Hanku Novákovou. Součástí programu galerie je také cyklus večerů Projektor, na kterém se prezentují mladí čeští umělci pracující s videoartem.