TZ: Alejandro Cesarco

Alejandro Cesarco: Everness, galería parásito / galerie etc., Praha, 13. 3. - 9. 4. 2009 

galería  parásito/... ve  spolupráci s etc. galerií má tu čest uvést první samostatnou výstavu Alejandra Cesarca v České republice. Výstava představí jeho poslední videoinstalaci: Everness.

Everness je filmová instalace skládající se z 5 epizod: remaku poslední scény z filmu The DEATH podle námětu Jamese Joyce, monologu o významu Tragédie, scény se snídaní  a dvou písní: jedné z období španělské občanské války a druhé z brazilského uměleckého hnutí  ‑Tropicalia.. Zkoumá veřejnou a soukromou historii, ale zároveň se okrajově dotýká i témat typicky spjatých s mládím (první lásky, ztráty nevinnosti) a s trochu naivním, romantickým, ale upřímným, politickým a emocionálním přesvědčením o realitě.*

Alejandro Cesarco sa narodil v Montevideu v roce 1975. Práce Alejandra Cesarca byly prezentovány v galeriích v USA, Latinské Americe a Evropě. Samostatně vystavoval v Now and Then, Charles H. Scott Gallery, Vancouver, Canada (2009); Once Within A Room, New Langton Arts, San Francisco, CA (2008), Retrospective, ve spolupráci s Johnem Baldessarim, Murray Guyem, New York (2007); Some Recent Examples, Murray Guy, New York (2006) a Margeurite Duras' India Song, Art in General, New York (2006).

Alejandro Cesarco kurátoroval projekt pro 6. Mercosur Bienalé v Porto Alegre v Brazílii (2007) a několik výstav v USA a Argentíně.

Alejandro Cesarco zkoumá různými formami a strategiemi svůj stále se vracející zájem o příběhovost a o opakovaní, které vychází z praxe čtení a překládání.

Je editorem série knížek na pokračování, založené na konverzaci, Between Artists, vydávané A.R.T. Press v New Yorku.

Alejandro Cesarco žije a pracuje v New Yorku, USA.