Mimina na Kampě

David Černý, Babies, park Kampa, podzim 2008 - jaro 2009

Tři bronzové sochy Babies umělce Davida Černého budou nainstalovány v parku blízko Sovových mlýnů. Jde o bronzové odlitky identické se sochami umístěnými od roku 2000 na žižkovském vysílači. Umělec se po dohodě s Medou Mládkovou - iniciátorkou Muzea Kampa, rozhodl vystavit sochy, které zhotovil již dříve a nenašel pro ně využití.

Blízko Kampy na náměstí Kinských je v současnosti umístěno i torzo tanku, který Černý v roce 1991 natřel na růžovo. Letos v srpnu při příležitosti výročí okupace Československa jej na vlastní pěst nechal převést z Lázní Bohdaneč, kam bylo umístěno Vojenským historickým muzeem, aby vyjádřil svůj názor na stále aktuální otázku chování Ruska v otázce zahraniční politiky.

Petra Hlaváčková | Narozena 1981, je historička umění, kurátorka a dokumentaristka. Věnuje se feministické teorii dějin umění, architektuře a kritické prostorové praxi. Stála u založení 4AM Fóra pro architekturu a média, kde kurátorovala výstavy Compact City, Zabij svého Fuchse nebo Psychoanalýza jednoho prostoru a iniciovala vznik laboratoře zaměřené na pohyb ve vztahu k architektuře a veřejnému prostoru Move the City. Publikuje v českých a zahraničních periodikách. V současné době studuje film na Akademii výtvarných umění ve Vídni.