TZ: Vernisáž v Galerii Umakart

27. 10. 2008Artalk Infoservis

Galerie Umakart, výkladní skříň na Lidické 40 v Brně, Karin Písaříková - The House, 29. 10. 2008 v 18.00

Karin Písaříková - The House, video 2004

Galerie Umakart, 29.října 2008 18.00 (do 23.listopadu 2008)

„Kdykoliv se někam přestěhuji, přijdu do místa, které už svůj příběh má, ukrytý ve stěnách a věcech. Já se jen stanu jen jeho součástí.

Jsem vypravěč, duch domu, který vám povykládá jeho tajemství.

Berte to jako videohru, jako fikci nebo jako příběh Domu."

Karin Písaříková, absolventka FaVU ateliéru tělového designu, zužitkovává zkušenosti ze svých světových cest a podává osobitou výpověď o intimních prožitcích v cizím prostředí. Pětice kratších videí s názvy America, Duomo, House, Milano, Perugia byla zkompletována již v roce 2004, ale jejich příběhy jsou stále aktuální. Autorčina volba díla je i s přihlédnutím k její současné umělecké stáži v Japonsku potvrzením čerstvé výpovědi uváděných snímků.

Karin se nebude moci osobně zúčastnit vernisáže, ale protože právě ona stojí za celým konceptem galerie Umakart, lze očekávat výstavu, jež dokonale vystihne charakter této „síně na hraně veřejného prostoru". Přijďte se podívat, jak se galerie vypořádá s rozšířením svého působení vedle vizuálního i na audio. Dočká se Brno první automatické interaktivní street galerie?

Galerie Umakart

Lidická 40, Brno

galerie@umakart.org

www.umakart.org

Vzniklo za podpory Apple Centra firmy C.B.C. CZ s.r.o. na Gorkého 16, www.applecentrum.cz, Vinné galerie na Lužánecké 16, www.vinnagalerie.cz a copy centra Mantila Repro s.r.o. na Žižkové 5, www.mantilarepro.cz.