TZ: Šéfredaktorkou stanice Český rozhlas Vltava bude jmenována Jaroslava Haladová  

Šéfredaktorkou stanice Český rozhlas Vltava bude jmenována Jaroslava Haladová / Praha / 22. 1. 2019

Novou šéfredaktorkou stanice Český rozhlas Vltava bude s účinností od 1. února 2019 jmenována Jaroslava Haladová, která na této stanici dosud působila jako editorka Redakce kulturní publicistiky. Zvítězila v interním výběrovém řízení, do kterého se přihlásili čtyři kandidáti. Generální ředitel René Zavoral projedná její jmenování – tak, jak mu ukládá Statut ČRo - s Radou ČRo na jejím veřejném zasedání dne 30. ledna 2019.

„Věřím, že Jaroslava Haladová na pozici šéfredaktorky stanice Český rozhlas Vltava zúročí své dlouholeté rozhlasové zkušenosti a přeji jí hodně pracovních úspěchů, elánu a nových nápadů,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Paní Jaroslavu Haladovou vybrala v interním výběrovém řízení hodnotící komise složená z ředitele Programu, dvou zástupců stanice Vltava, dvou vedoucích zaměstnanců ČRo a vedoucí Personálního oddělení a kariérní konzultantky. Generální ředitel návrh výběrové komise akceptoval.

„Prostředí Českého rozhlasu Vltava detailně znám a jsem velmi ráda, že budu moct přispět k tomu, aby se potenciál stanice nadále rozvíjel,“ uvedla Jaroslava Haladová.

Editorka a moderátorka Jaroslava Haladová se v Českém rozhlase pohybuje od roku 2000, prošla oddělením elévů a roku 2005 nastoupila coby redaktorka na ČRo Vltava. Byla kmenovou autorkou úspěšné programové řady Čajovna, od října 2017 byla dramaturgyní a editorkou nového magazínu ArtCafé. Spolupracovala i s dalšími stanicemi ČRo, natočila několik rozhlasových dokumentů a je absolventkou mezinárodní školy rozhlasového dokumentu EBU Master School on Radio Features. Jako autorka scénářů a režisérka se podílela i na přípravě kulturně publicistických pořadů České televize. Vystudovala PedF UK, obor český jazyk a literatura – základy společenských věd.