TZ: Výstavy Hana Podolská. Legenda české módy a Krásná jizba Družstevní práce  1927-1948 / Design pro demokracii jsou prodlouženy

Výstavy Hana Podolská. Legenda české módy a Krásná jizba Družstevní práce  1927-1948 / Design pro demokracii jsou prodlouženy / Uměleckoprůmyslové museum v Praze / Praha / 8. 1. 2019

Uměleckoprůmyslové museum v Praze prodlužuje pro velký zájem návštěvníků dvě stávající výstavy, které se váží k módě a designu první republiky. Výstava Krásná jizba Družstevní práce  1927-1948 / Design pro demokracii, kterou připravila kurátorka Lucie Vlčková, je prodloužena do 3. března 2019. V průběhu února vyjde také stejnojmenná publikace k výstavě.

Výstavu Hana Podolská. Legenda české módy, kterou připravila kurátorka Eva Uchalová, navštívilo od jejího otevření poslední srpnový den 2018 už pětadvacet tisíc návštěvníků a komentované prohlídky i ostatní doprovodné programy jsou pravidelně beznadějně obsazené. Muzeum se proto rozhodlo tuto výstavu prodloužit do 19. května 2019. Vzhledem k tomu, že citlivé textilní materiály nelze vystavovat po tak dlouhou dobu, budou některé exponáty vyměněny a výstava dozná drobných obměn. Stejnojmenná publikace k této výstavě je již v prodeji.

K oběma výstavám bude muzeum i nadále nabízet doprovodný program: komentované prohlídky, přednášky, programy pro školy, tvůrčí a rodinné dílny.