TZ: Sklo Zlín

13. 12. 2018Artalk Infoservis

Sklo Zlín / Národní technické muzeum / Praha / 18. 12. 2018 – 10. 1. 2019

Umělci: Tereza Anderlová, Kateřina Bušová, Zdeňka Fusková, Nikola Kovalíková, Tomáš Krejčí, Pavla Sedláková, Michaela Spružinová, Ivana Zuskinová

Ateliér Design skla Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně představuje svoji tvorbu v Národním technickém muzeu.

Výstava Sklo Zlín studentů a absolventů Ateliéru Design skla FMK UTB v Národním technickém muzeu prezentuje umění a design založené na transparentnosti a světelnosti. Věnuje se sklu, ale také novým materiálům a jejich vzájemnému propojování inovačními technologickými postupu. V konceptech vystavených artefaktů můžeme nalézat technologická i materiálová kreativní řešení.

Ateliér Design skla FMK UTB se věnuje cílenému uměleckému vyjádření na multidisciplinární úrovni. Neklade důraz na české sklářské řemeslné postupy, ale naopak se snaží etablovat svébytný postkonceptuální názor, který je stěžejním bodem procesu tvorby. Vzniklá umělecká díla a produkty reagují na současné trendy ve vizuálním umění, designu a akcentují společenská a kulturní specifik.