TZ: Tereza Munnigh

15. 11. 2018Artalk Infoservis

Tereza Munnigh / Chiarobscuro / kurátor: Jan Royt / Galerie Polagraph / Praha / 27. 11. 2018 - 31. 1. 2019

Galerie Polagraph zanedlouho zahájí výstavu Chiarobscuro, jejímž prostřednictvím Tereza Munnigh představí sebe a své polaroidové fotografie.

Tereza Munnigh (1993, Litoměřice) ve svém debutu ukazuje průřez tvorbou posledního roku. Název výstavy “Chiarobscuro” je parafrází na malířskou techniku šerosvitu, kterou může v některých momentech Polaroid připomínat svou obrazovostí.

Spoluprací intence i náhody mapuje (především pomocí modelu Polaroid Impulse AF) různé fazety lidských charakterů a pomíjivých momentů. Výsledné série snímků se od sebe dokážou lišit náladou i barevností podle toho, zda byly vyfoceny během vlhkého a horkého karibského léta, nebo pražské zimy.

Polagraph je malinkou a útulnou galerií, jež je zaměřena na instantní a klasickou fotografii a dává tak prostor autorům, kteří se těmito technikami zabývají. Má za sebou již několik úspěšných výstav českých i zahraničních autorů. Zároveň je Polagraph místem, kde se pořádají pravidelné fotografické besedy a workshopy, a proto by měl být jasným a oblíbeným cílem všech fotografických nadšenců.