25. 10. 2018 / Slávnostné vyhlásenie laureáta Ceny Oskára Čepana 2018

Lucie Mičíková, Adam Novota, Emília Rigová, Boris Sirka / Cena Oskára Čepana 2018 / OD Dunaj, Bratislava, 3. poschodie, vstup z Námestia SNP / Bratislava / 25. 10. 2018 o 19:00 hod

Nadácia – Centrum súčasného umenia a collective vás pozývajú na slávnostné vyhlásenie laureáta Ceny Oskára Čepana 2018 vo štvrtok 25. októbra 2018 o 19.00 hod. na 3. poschodí OD Dunaj (Nám. SNP 30).

Vyhlásenie víťaza sa uskutoční v priestoroch výstavy Time After Time za účasti finalistiek a finalistov Lucky Mičíkovej, Adama Novotu, Emílie Rigovej a Borisa Sirku, členov medzinárodnej odbornej poroty Rainera Fuchsa, Michala Novotného, Kiki Petratou a Lory Sariaslan a organizátorov projektu.

Po oficiálnej časti programu vás pozývame na drink a after party.
Vstup voľný.

Lucie Mičíková, Adam Novota, Emília Rigová, Boris Sirka

5. – 26. 10. 2018, OD Dunaj, 3. poschodie, Nám. SNP 30, Bratislava

Cena Oskára Čepana 2018 sa organicky rozvíjala v konštruktívnej spolupráci celého tohtoročného tímu. Finalisti / finalistky 23. ročníka slovenského ocenenia pre umelcov do 40 rokov za výraznú tvorbu v oblasti vizuálneho umenia pripravili pre spoločnú výstavu Time After Time prezentáciu aktuálnych diel, alebo kombináciu nových i starších diel. Spektrum médií siaha od maľby, cez objekt, performance, participatívny projekt, virtuálnu realitu, inštalácie in-situ až po hudbu, video a film. Filozofiou Ceny Oskára Čepana je upriamiť pozornosť verejnosti na umelecké myslenie a prax umelcov a umelkýň. Výstava a cena ako projekt preto rešpektujú kontext, v ktorom vzniká mladé súčasné umenie, v snahe o vytvorenie platformy pre jeho plnohodnotné predstavenie divákom a diváčkam.

Tím Ceny Oskára Čepana 2018

Koordinácia a supervízia: Lucia Gavulová
Kurátorka výstavy: Lucia Gregorová Stach
Sprievodné programy: Lucia Gašparovičová
Vizuálna identita a architektúra výstavy: Peter Liška
Produkcia a inštalácia: Marcel Mališ
Fotografie finalistov: Ján Kekeli
Filmy: Daniel Rihák, Miro Remo
Organizátor: Nadácia – Centrum súčasného umenia
Spoluorganizátor: collective
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partneri: J&T Banka
Mediálni partneri: Denník N, RTVS, Rádio Devín, Rádio_FM, Vlna, BKIS