TZ: Neighbourhood Boogie–Woogie 2018

Neighbourhood Boogie–Woogie 2018 / 35m2, A.M. 180, City Surfer Office, Drdova Gallery, hunt kastner, INI Project, Nau Gallery,  Nevan Contempo a Punctum / Praha / 14. - 28. 7. 2018 

Neighbourhood Boogie–Woogie 2018

35m2, A.M. 180, City Surfer Office, Drdova Gallery, hunt kastner, INI Project, Nau Gallery,  Nevan Contempo a Punctum

Tuto sobotu / 14. 7. / se můžete těšit na zahájení, které bude probíhat od odpoledních do nočních hodin ve všech galeriích i ve veřejném prostoru.

PROGRAM

program zahájení i celých dvou týdnů naleznete v příloze, na  nbw2018.tumblr.com nebo na facebooku NBW.

Na koho se můžete těšit?

Elsa Aids, Alžběta Bačíková & Lucie Rosenfeldová, BCAA System, Petr Gruber, Haenke, Anna Hulačová, Paul Chaney, Jolanta Nowaczyk & Alexandra Ivanciu, An Island of Noises (Casual Gazer, Sara Pinheiro, Aloïs Yang, Relaxcore & Spoq), Kristina Láníková, Adéla Waldhauserová & Jiří Pitrmuc, Rafani, Street gardening, Veronika Svobodová, Jiří Thýn, Tomáš Uhnák, Ondřej Vicena a další...

a jaké je zaměření letošního ročníku?

"…musíme pečovat o svou zahradu."

Candide, Voltaire

Neutuchající optimismus je nedílnou součástí neustálé snahy o kultivaci našeho bezprostředního okolí. Zakládáme malé zahrádky na balkónech, pečujeme i o ten nejmenší volný prostor půdy před domem a chováme včely na střechách. Snažíme se vytvořit si vlastní dokonalý svět, přičemž bojujeme s nekonečným proudem turistů užívajících si levných služeb, s naším jídelníčkem i se všemi pozitivy a negativy tohoto neuvěřitelného konzumního života. Chceme-li být spokojení a šťastní, hledáme stále nové způsoby, jak kultivovat i svá těla a duše. Chcete být fresh? Použijte masku z přírodního bahna, jděte na manikúru nebo se nechte pohltit zvukovou terapií. To vše a ještě mnohem více je tématem letošního ročníku Neighbourhood Boogie Woogie 2018!

Pokud tedy neutečete na léto z našeho “hoodu”, jste srdečně zváni na čtvrtý ročník přehlídky současného umění Neighbourhood Boogie Woogie, propojující žižkovské galerie a projekty pohybující se na poli současného umění. Performance, instalace a prohlídky výstav jsou letos rozprostřené do dvou týdnů se zahájením v sobotu 14. července.

Zahájení: 14.7. 2018 po celý den!

Trvání: 14.7. - 28.7. 2018 po celém Žižkově!

Dernisáž: 28.7. 2018 až do nočních hodin!

Projekt je realizován za laskavé podpory Ministerstva kultury ČR.