Rekonstrukce Císařských lázní by mohla začít počátkem roku 2019

10. 7. 2018ČTK Infoservis

Rekonstrukce Císařských lázní v Karlových Varech by mohla začít počátkem roku 2019. Nyní je potřeba dokončit přepracování projektové dokumentace, zrušit původní výběrové řízení a vyhlásit nové. Novinářům to dnes řekla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

"Prakticky přepracování projektové dokumentace je v současné době vyjmutí multifunkčního sálu. Napravení těch věcí, jako je, že tam nebudou vybudovány žádné apartmány, ale budou opraveny stávající místnosti. Zůstanou tam všechny stávající příčky, budou zachovány všechny únikové východy. Projektová dokumentace má být hotova do podzimu, pokud by šlo všechno dobře, mohli bychom (stavbu) začít na začátku příštího roku," řekla Vildumetzová.

Karlovarský kraj bude muset ještě zrušit výběrové řízení, které na rekonstrukci vyhlásil spolek Císařské lázně. "Máme k tomu jasné právní posouzení, že tam byly diskriminační ukazatele a došlo k porušení zákona o veřejných zakázkách," doplnila hejtmanka.

Na rekonstrukci má kraj přislíbeno 250 milionů korun z ministerstva kultury. Podle Vildumetzové tak celá zakázka bude pod drobnohledem a případné chyby ve výběrovém řízení nemůže kraj připustit.

Budova Císařských lázní patří kraji, který plánuje na jejich rekonstrukci dát ze svých prostředku 200 milionů korun. Dalších 100 milionů přidají na základní opravu Karlovy Vary. Město současně přislíbilo, že pokud by se podařilo připravit projekt koncertního sálu, přispěje na jeho vestavbu dalších 150 milionů korun. Pro národní kulturní památku současně hledá kraj využití.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK