Ředitelem Domu kultury v Uherském Brodě bude Roman Foltýn

29. 5. 2018ČTK Infoservis

Dům kultury v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku bude mít nového ředitele. Radní do funkce vybrali dlouholetého zaměstnance Odboru kultury a památkové péče Zlínského kraje Romana Foltýna. Nastoupí 1. srpna, řekl dnes ČTK starosta města Patrik Kunčar (KDU-ČSL).

Po loňské rezignaci ředitele Jana Zapletala hledala radnice jeho nástupce téměř rok. V prvním výběrovém řízení, jehož termín město několikrát prodlužovalo, se vhodného kandidáta najít nepodařilo. Až ve druhém, které radnice vyhlásila s několikaměsíčním odstupem, uspěl Foltýn. "Vybírali jsme ze dvou uchazečů, které nám doporučila odborná komise. Pan Foltýn projevil dobré znalosti, jeho koncepce byla smysluplná. Jde o kvalitního kandidáta s dlouholetou praxí v oboru," uvedl Kunčar.

Po Zapletalově rezignaci na konci loňského června byla vedením městské příspěvkové organizace pověřena jeho bývalá zástupkyně, opoziční zastupitelka Irena Krejsová (KSČM). Zapletal se vzdal funkce poté, co zastupitelé doporučili radě města jeho odvolání. Vyčítali mu administrativní pochybení a finanční nesrovnalosti související se stěhováním dětského oddělení Knihovny Františka Kožíka do nových prostor v Panském domě v centru města.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK