Karlovy Vary letos dokončí opravu dřevěné Tržní kolonády

16. 5. 2018ČTK Infoservis

Karlovy Vary letos dokončí opravu Tržní kolonády. Poslední, pátou etapu oprav zaplatí město ze svých prostředků, přijde bezmála na jeden milion korun, řekl dnes novinářům náměstek primátora Karlových Varů Jiří Klsák (KOA).

Tržní kolonáda je rozsáhlý objekt a město na jeho opravy čerpalo z programu regenerace městských památkových zón. Práce byly rozdělené do etap na čtyři roky. "Ale protože některé práce byly náročnější, vznikla potřeba to řešit i pátou etapou," řekl Klsák.

Jenže zatímco předchozí etapy, jejichž cena byla obvykle kolem půl až jedním milionem korun, byly placené z větší části z dotací, tu letošní bude hradit město ze svého.

Na dřevěné tržní kolonádě město opravovalo nátěry a poškozené části konstrukcí. Kolonáda, kterou jako řadu dalších objektů v Karlových Varech, navrhli architekti Ferdinand Fellner a Hermann Helmer, je postavena ve švýcarské stylu a bohatě zdobená řezbami. Je na místě původních nejstarších lázní ve městě.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK