Kraj vyhlásil výběrové řízení na ředitele prostějovského muzea

12. 4. 2018ČTK Infoservis

Olomoucká krajská rada vyhlásila výběrové řízení na nového ředitele Muzea a galerie v Prostějově. ČTK dnes informaci získala z úřední desky hejtmanství. Bývalého ředitele prostějovského muzea Daniela Zádrapu, který v čele této příspěvkové organizace Olomouckého kraje stál od roku 2014, krajští radní odvolali v březnu. Zdůvodnili to neuspokojivými pracovními výsledky a také prohřešky, které našla kontrola inspektorátu práce. Dočasným řízením muzea byla pověřena Kamila Husaříková, která Zádrapu dříve zastupovala.

Zájemci o místo ředitele Muzea a galerie v Prostějově můžou přihlášky do výběrového řízení posílat do 30. dubna. "Před konáním výběrového řízení se uchazeči podrobí psychologické diagnostice," stojí v podmínkách výběrového řízení.

Krajská rada Zádrapu odvolala kvůli výsledkům kontroly inspektorátu práce, který v této příspěvkové organizaci zjistil četná porušení zákona. "Zejména v oblasti odměňování zaměstnanců, uzavírání pracovně právních vztahů a v oblasti rovného zacházení," uvedlo hejtmanství v úřední odpovědi na žádost o sdělení důvodů Zádrapova odvolání z funkce. Nedostatky ve fungování příspěvkové organizace zjistila také kontrola krajského úřadu, který na Z8drapovu práci loni dostal tři stížnosti.

ČTK se dnes zatím nepodařilo získat vyjádření Zádrapy. V březnu uvedl, že důvody svého odvolání nezná a nikdo s ním o tom nejednal. "Odvolání nemělo žádné zdůvodnění, předali mi ho dva úředníci a cílem je úplně mě propustit z práce, ne jen odvolat z funkce," řekl tehdy Zádrapa Mladé frontě Dnes.

Ve dvou budovách prostějovského muzea a galerie, umístěných na hlavním náměstí v renesanční radnici a ve Špalíčku v Uprkově ulici, se konají výstavy a jsou tam stálé expozice archeologie, historie, hodin, Kovozávodů Prostějov, Jiřího Wolkera, historie židovského obyvatelstva a Edmunda Husserla.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK