Kraj odvolal ředitele prostějovského muzea Daniela Zádrapu

21. 3. 2018ČTK Infoservis

Krajská rada odvolala ředitele Muzea a galerie v Prostějově Daniela Zádrapu, který v čele této příspěvkové organizace Olomouckého kraje stál od roku 2014. Odvolán byl kvůli dlouhodobě neuspokojivým pracovním výsledkům, řekla dnes ČTK mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

Hejtmanství podle ní co nejdříve vypíše výběrové řízení na nového ředitele. Dočasným řízením muzea byla pověřena Kamila Husaříková, která Zádrapu dosud zastupovala.

Zádrapa uvádí, že důvody svého odvolání nezná a nikdo s ním o tom nejednal. "Odvolání nemělo žádné zdůvodnění, předali mi ho dva úředníci a cílem je úplně mě propustit z práce, ne jen odvolat z funkce," řekl Zádrapa Mladé frontě Dnes. Podle Prostějovského Deníku mohl být Zádrapa odvolán kvůli nedostatku zajímavých akcí, nízké návštěvnosti či pracovním podmínkám a sporům s nadřízenými.

Ve dvou budovách prostějovského muzea a galerie, umístěných na hlavním náměstí v renesanční radnici a ve Špalíčku v Uprkově ulici, se konají výstavy a jsou tam stálé expozice archeologie, historie, hodin, Jiřího Wolkera, Kovozávodů Prostějov, historie židovského obyvatelstva a Edmunda Husserla.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK