Investoři se mohou hlásit do soutěže Ostravský dům roku

17. 2. 2018ČTK Infoservis

Investoři mohou do začátku dubna přihlašovat stavby do 24. ročníku soutěže Ostravský dům roku. Každoročně jsou v ní oceňovány nejlepší novostavby i rekonstrukce na území města, řekla ČTK mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

"S udělením titulu je spojeno finanční ohodnocení ve výši 300.000 korun a udělení bronzové plakety. V pořadí druhé vyhodnocené dílo obdrží odměnu ve výši 150.000 korun," připomněla Vojkovská. Do soutěže mohou zájemci přihlásit stavby, které byly dokončeny v posledních dvou letech

Ocenění město uděluje od roku 1994. Vedle titulu Dům roku a druhého místa mohou stavby získat na doporučení soutěžní komise i čestná uznání bez určení pořadí, která už ale nejsou spojena s finanční odměnou.

"O svém favoritovi bude znovu rozhodovat také veřejnost. Webová anketa bude spuštěna na začátku dubna," uvedla mluvčí. Titul Ostravský dům roku 2016 získala novostavba atletické haly. Stavba uspěla nejen u odborné poroty, ale také u laické veřejnosti, která jí v anketě dala druhý nejvyšší počet hlasů. V minulosti titul získala například dostavba zimního stadionu Sareza, divadlo loutek nebo multifunkční aula Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK