TZ: Výstava na míru – umění v domácnostech i ve firmách

Výstava na míru – umění v domácnostech i ve firmách / Brno / 22. 1. 2018

Výstava na míru je ojedinělý projekt, díky kterému si mohou firmy i jednotlivci vyzdobit své okolí nebo akci, kterou pořádají. Jedná se o unikátní charitativní počin Galerie Ratolest, která jej jako první otestovala v brněnské pobočce KPMG.

 Výstavy na míru jsou určeny pro široké spektrum zákazníků. Je možné vyzdobit si vlastní kanceláře, reprezentativní prostory, recepce, domácnosti nebo si soubory děl zapůjčit na jednorázové akce, plesy, svatby, soukromé party aj. Takovýto pronájem má navíc charitativní přesah.

“Díky pronájmu Výstavy na míru získáte více než jen „výzdobu“. Peníze, které za pronájem zaplatíte, dále pomáhají a budou použity na pomoc dětem a mladým lidem z Brna, kteří se nacházejí v obtížné životní situaci.” vysvětluje Radka Kšicová, koordinátorka Galerie Ratolest.

Díla, která se objeví v souboru pro Výstavu na míru, jsou vybírána pečlivě se zaměřením na typ místa i konkrétního zákazníka.

 „Zákazníkům nabízíme možnost individuální konzultace k výběru děl. Samozřejmostí je konzultace k možnostem umístění děl i samotná instalace výstavy.“ doplňuje Kšicová.

Pilotní výstava v brněnské KPMG

Od září do prosince 2017 si zaměstnanci a návštěvníci brněnské pobočky KPMG mohli v prostorách firmy prohlédnout jeden ze souborů Výstavy na míru Galerie Ratolest.

 „Jsme rádi, že pilotní projekt „Výstavy na míru“ mohl proběhnout právě v KPMG Česká republika. Po dobu 3 měsíců zdobily obrazy zasedací místnosti naší brněnské kanceláře. Osobně velmi cením originální fundraisingový nápad, jak pronájmem zajímavých uměleckých děl jednak zpříjemnit pracovní prostředí ve firmě, ale zároveň tím i podpořit dobrou věc,“ říká Anna Vaníčková, CSR Specialist v KPMG.

----------------------------

Hlavní myšlenkou Galerie Ratolest je ´umění(m) pomáhat´ - tedy prostřednictvím prodeje a pronájmu uměleckých děl podporovat děti, mladé lidi a celé rodiny z programů Ratolesti Brno. Obrazy je možné si zakoupit také samostatně a to skrze e-shop www.galerieratolest.cz nebo přímo formou rezervace díla na výstavě.

Jak peníze z Galerie Ratolest pomáhají?

  1. Doučování jednoho dítěte nebo mladého člověka v nízkoprahovém klubu stojí měsíčně 1 472 Kč. Koupí obrazu z Galerie Ratolest podpoříte jejich vzdělávání.
  2. Ratolest Brno ročně realizuje téměř 400 vzdělávacích aktivit. Náklady na přednášky, osvětu a besedy v ročním průměru vychází na více než 300 000 Kč. Výtěžek z prodeje obrazu z Galerie Ratolest umožní realizaci těchto aktivit.
  3. Přibližně 30 000 Kč stojí stát náklady na jeden měsíc pobytu jednoho vězně ve vězení. Ratolest Brno pomáhá eliminovat nástup klientů do výkonu trestu díky preventivním programům, jež poskytuje. Centrum prevence a resocializace Ratolesti Brno realizuje preventivní a probační programy, které stojí několikanásobně méně a které mohou eliminovat či snižovat počty osob ve výkonu trestu.
  4. 4 250 Kč měsíčně stojí náklady na volnočasové aktivity Nízkoprahového klubu Likusák. Výtěžek z prodeje obrazu z Galerie Ratolest umožní pracovníkům Ratolesti Brno připravovat a organizovat další činnosti pro děti a mládež z brněnských sídlišť.
  5. 1 083 Kč měsíčně stojí péče o jednoho klienta navštěvujícího Nízkoprahový klub Pavlač. Koupí obrazu z Galerie Ratolest přispějete na pomoc s řešením různých problémů, které s klienty žijícími v sociálně vyloučených lokalitách brněnského centra řeší pracovníci Ratolesti Brno.
  6. Terénní služby pro jednu rodinu stojí ročně 30 000 Kč oproti ústavní péči o jedno dítě, na kterou stát vynaloží téměř 600 000 Kč ročně. Koupí obrazu z charitativní Galerie Ratolest přispějete na sociální práci terénních pracovníků Ratolesti Brno.