TZ: Computer Graphic Re-visited

Computer Graphic Re-visited / Dům umění města Brna / Brno / 3. – 6. 10. 2017 

Computer Graphic Re-visited

3. – 6. 10. 2017

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 5. října v 17 h

vstupní hala Domu umění města Brna, Malinovského nám. 2

Program vernisáže:

přednáška Friedera Nakeho za přítomnosti Jiřího Valocha

návštěva virtuální vernisáže výstavy a představení koncepce a technického řešení projektu

Computer Graphic Re-visited je virtuální rekonstrukcí výstavy, kterou uspořádal v Domě umění města Brna Jiří Valoch v roce 1968. Šlo tehdy o jednu z prvních výstav počítačového umění vůbec a první výstavu umění tvořeného počítačem v tzv. Východním bloku.

Virtuální výstava, která vzniká k příležitosti 50. výročí Valochovy výstavy Computer Graphic (připomeneme si v únoru 2018) a je k vidění od dnešního dne, kombinuje technologii plně imerzivní virtuální reality s archivními materiály (fotografie, dokumenty aj.). Návštěvníkovi bude pohled a pohyb ve výstavě počítačově generovaných grafik zpřístupněn virtuální realitou skrze speciální brýle. V 3D modelu dobového architektonického prostoru výstavy bude simulován zážitek vernisáže výstavy přímo na místě činu, ve vstupní hale Domu umění města Brna.

Výstava je součástí programu mezinárodní konference HaPoC4 věnované historii a filozofii computingu (http://www.hapoc.org/hapoc4), kterou ve dnech 4 –7. října 2017 hostí Masarykova univerzita.

Koncepce výstavního projektu: Jana Horáková, Jiří Mucha

Výstava je přístupná od 3. října do pátku 6. října, v otevírací době (10 - 18 h) a v rámci vstupného na výstavu v Domě umění.