TZ: Filip Sabol a Michal Turkovič

Filip Sabol a Michal Turkovič / Světlo na konci tuleňa / Industra Art / Brno / 14. - 30. 9. 2017

Filip Sabol a Michal Turkovič: Světlo na konci tuleňa

Vernisáž ve čtvrtek 14. 9. 2017, v 18:00 v Industra Art, Masná 9, Brno.

Znáte ten pocit, když se vrátíte zpocení po osmi hodinách z práce domů do svého bytu v paneláku, kde vás dohromady nic nečeká, ale i přesto se těšíte na to, jak si lehnete do té proležené postele a můžete usnout. A zítra, a pak znovu a znovu ... Myslíte si také, že byste měli vypnout, že byste se měli dostat ven z města?

Naše výstava se zabývá fenoménem, ​​který vyzdvihuje každého z nás.

Uměleckou instalací reflektujeme vaše nebo naše štěstí, které na vás dýchá pokaždé během vaší dovolené. Ať už při pohupování se na tyrkysové vodě na nafukovačce, při tropickém opalování kůže ležíc na zlatavém písku nebo popíjející mojito v houpací síti mezi palmami. Blbost! Takový přímočarý záměr by klouzal po povrchu tak velmi, jak moc programově odmítáme nárazovou samoúčelnou radost, jakou týden dovolené za rok určitě je. Téma výstavy bude opakem. Už nebudeme nic objednávat, rezervovat ani

čekat, tento skvělý zářijový termín nám umožňuje v Industře přehodnotit nedávno prožité a skončené letní radovánky, vášně, vzrušení, dojetí ale i zklamání či nesplněné očekávání. Chceme docílit, aby se panelem zchlazený divák ohlédl za spletí smíšených letních emocí, za zdánlivého třpytivého štěstí a pomíjivého potěšení. Pokud se nám nepodaří ohrozit hodnotu letní euforie, tak si přijďte aspoň o kousek zkrátit 10 měsíců čekání na další léto naší výstavou.

https://sabolfilip.tumblr.com/

https://michalturkovic.tumblr.com/