GHMP: Výzva k účasti na performance „Teaching to Walk“

Výzva k účasti na performance Romana Ondáka „Teaching to Walk“ / GHMP / Praha / 22. 6. 2017

Výzva k účasti na performance „Teaching to Walk“

Roman Ondak (*1966) je umělcem, který posouvá mantinely vymezující galerijní prostředí a často do něj vnáší kus reality ze všedního života.

Jedním z příkladů je Ondakův projekt Teaching To Walk, prvně provedený v roce 2002. Jedná se o performance, kde se uměleckým dílem stává přítomná matka učící svého syna chodit. Čas, během nějž se děti učí své první krůčky, je velmi důležitým momentem v jejich životě.

Tato performance se může uvádět do kontextů na mnoha rovinách, jednou z nich je i vnesení života do uměleckého prostoru, a to ve své čisté základní podstatě.

• Pokud máte zájem vytvořit dílo s Romanem Ondakem, máte syna, kterému je zhruba rok (začíná s prvními kroky) a máte vůli docházet do galerie ve stanovený čas, napište pro další informace na zuzana.pistekova@ghmp.cz > nebo volejte +420 778 724 588 a zabookujte si volné datum.

• Tato performance již úspěšně proběhla například v MACBA – Muzeum současného umění v Barceloně či ve Fondazione Nicola Trussardi v Miláně.

• Performance se uskuteční v rámci výstavy „Médium figura“ v Colloredo-Mansfeldském paláci v termínu 14. července–8. října 2017 a bude probíhat každý den kromě pondělí mezi 16:30 a 17:00 hodinou.