TZ: ZUŠ Černošice netradičně v ulicích města

ZUŠ Černošice netradičně v ulicích města / Praha / 30. 5. 2017

ZUŠ OPEN

30. května 2017

Základní umělecké školy po celé republice se 30. 5. 2017 otevřou veřejnosti a černošická ZUŠ nebude výjimkou! Celodenní happening ZUŠ OPEN v Černošicích nabídne program na několika neobvyklých venkovních scénách po celých Černošicích a na své si přijdou nejmenší děti, dorost i dospělí. Nebude chybět tvoření, zpěv, tanec, výstavy i audiovizuální pořad.

V Černošicích se můžete těšit na celodenní festival v režii žáků a učitelů ZUŠ Černošice!

Dopoledne od 9.30 to budou vystoupení pro nejmenší děti v hlavní budově ZUŠ Černošice, Střední 403 a v kapličce sv. Václava v Mokropsech, roh ulice Slunečná a Dr. Janského. Od 13. hod. bude tamtéž otevřena výstava objektů výtvarného oboru.

Velkou přestávku od 9.40 zpříjemní dětem školou povinným skladby malých jazzmanů před budovou ZŠ Černošice, Pod Školou 447 pod vedením Pavlíny Tomášové a Marie Heczkové.

Úderem 14.00 se otevře na mokropeské pláži dílna výtvarného oboru pod vedením svěřenců Hanele Poislové a můžete si přijít vyrobit hudební nástroje a doplňky. Zároveň bude ve 14.00 na černošické lávce vypuštěna černošická mechanická volavka také z dílny výtvarného oboru.

Ve 14.30 vyjede od černošické lávky (nedaleko vlakové stanice Černošice) hudební parník známého převozníka Zdeňka Bergmana na okružní plavbu k mokropeské pláži a zpět. Posluchači na lodi i na břehu se budou moci kochat nejen malebnou přírodou kolem Berounky, ale i jazzovými a popovými skladbami. Všichni diváci mají jízdu zdarma!

Od 15.00 se budete moci potěšit nejen klavírními skladbami od dětí pod vedením Aleny Veretiny a Zdeňka Páleníčka u Hotelu Slánka, na rohu ulice Radotínská a Karlštejnská. Tato scéna je volně inspirována projektem Piána na ulici.

Mezi 15.30 a 17.00 vystoupí na prostranství Centra Vráži u lavičky Václava Havla taneční obor pod vedením Marcely Látalové s ukázkou současného i lidového tance (jako Folklorní soubor Pramínek s muzikou pod vedením Václava Polívky a Anny Poulové).

Po celý den bude otevřena výstava fotografií žáků Ivana Látala z výtvarného oddělení FOTO – škola vidění v kavárně Cellarius, Mokropeská 2026.

Program skončí komponovaným večerem v Club Kině, Fügnerova 263, kde vystoupí od 18.00 jazzové těleso Dech Band a od 19.00 absolventi a absolventky, kteří nyní studují na konzervatořích a HAMU, a také učitelé školy. Koncert bude doplněn o projekci opět z dílny FOTO - škola vidění.

Akci organizuje ZUŠ Černošice, spolek Rodiče dětem – Černošice a Folklorní soubor Pramínek při ZUŠ Černošice. Akci podporuje Město Černošice.

webové stránky akce: www.zuscernosice.cz/zusopen17/