TZ: Bezedno. Vilém Flusser a umění

Bezedno. Vilém Flusser a umění / Galerie AMU / Praha / 5. 4. - 7. 5. 2017

Bezedno. Vilém Flusser a umění

vernisáž: 4. 4. 2017 od 18h

Po předešlých zastávkách v Karlsruhe, Berlíně a Haagu, se tato výjimečná výstava představí ve Flusserové rodné Praze, doplněná o místní kořeny a souvislosti. Prostřednictvím archivních materiálů, videorozhovorů a vybraných uměleckých děl přiblíží výstava Flusserův kosmopolitní život a dílo. Součástí expozice budou díla inspirovaná filosofií tohoto předního světového intelektuála a teoretika od známých českých i zahraničních uměleckých osobností (Louis Bec, Harun Farocki, Joan Fontcuberta, Jiří Hanke, Jiří Skála, a mnoho dalších).

Program // 4. 4. 2017 // GAMU

16 h – veřejná debata mezi umělcem a kurátorem Baruchem Gottliebem a mediálním teoretikem Siegfriedem Zielinskim

18 h – oficiální zahájení následované performancí Wolfganga Spahna (http://wolfgang-spahn.de/)

Více informací v přiložené pozvánce a na našich webových stránkách

https://www.gamu.cz/cs/flusser

V rámci výstavy proběhne ve dnech 7. – 8. 4. 2017 na půdě Filozofické faktulty UK v Praze a Goethe-Institutu také mezinárodní symposium HRA PROTI APARÁTU. FILOSOFIE MÉDIÍ A KULTURY VILÉMA FLUSSERA, organizované výzkumnou skupinou Teorie/filosofie médií Filozofické fakulty UK ve spolupráci s Goethe-Institutem, Centrem pro mediální antropologii Bauhaus univerzity ve Výmaru a FAMU v Praze.

Program Galerie AMU je realizován za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy a Ministerstva kultury ČR.

Výstavu Bezedno. Vilém Flusser a umění dále finančně podpořili: Česko-německý fond budoucnosti, Státní fond kultury ČR, Goethe-Institut a FAMU v Praze.

Výstava se koná ve spolupráci s Vilém Flusser Archiv Berlin (UdK), partnery symposia jsou FF UK v Praze, Goethe-Institut Tschechien, KOMA (Kompetenzzentrum für Medienantropologie) na Bauhaus Universität Weimar.

----

GAMU (Galerie AMU)

Malostranské náměstí 12, Praha 1

(vchod z průchodu do ulice Tržiště/

entrance from the passage to Tržiště Street)

www.facebook.com/galerie.amu

Otevřeno denně mimo pondělí: 10–12 a 13–18 h.