8. 3. 2017 / Sylbee Kim: Organs and Shells (promítání a diskuze)

Sylbee Kim / Organs and Shells / Nevan Contempo / Praha / 8. 3. 2017 v 19h

Sylbee Kim: Organs and Shells (promítání a diskuze)

Nevan Contempo

U Rajské zahrady 809/14

130 00 Praha 3

Středa 8. 3. 2017, 19:00

Nevan Contempo si Vás dovoluje srdečně pozvat na promítání video prací Sylbee Kim, která se v současné době účastní rezidenčního pobytu v MeetFactory, kde právě připravuje sólovou výstavu pro Nevan Contempo na září 2017. Kurátorkou bude Christina Gigliotti. V rámci naší březnové výstavy bude Kim promítat výběr ze svých předešlých projektů, a představí zde praktickou stránku své tvorby, která experimentuje s digitálními médii a vyjadřuje se k osudu objektů a těles plujících v čase – od minulosti přes přítomnost a dál, směrem k pouze tušené budoucnosti.

Sylbee Kim

(nar. 1981) Žije a pracuje v Berlíně a Seoulu.

Po získání bakalářského titulu na Korea National University of Arts v Seoulu získala titul magisterský na Universität der Künste v Berlíně v oboru Experimentální média. Od roku 2005 pracuje Kim v obou městech, a tvorbu jejích, převážně digitálních, videí kombinuje a obohacuje o instalace, grafiky i performativní vystoupení. Kim svou práci koncipuje jako metodu, která jí umožňuje přežít v současných politických, ekonomických a technologických podmínkách; v podmínkách, jejichž vývoj se v rámci kapitalistických systémů stále více zrychluje. Kritická forma myšlení o naší současné situaci je prezentována skrze konceptuální a prostorové úrovně navzájem si odporujících forem a nelineárních narativ.

Kim pořádala své solo výstavy v Insa Art Space, Space O’NewWall a Project Space Sarubia v Seoulu, a dále se účastnila výstav společných v SeMA Biennale Mediacity Seoul, Národním muzeu moderního a současného umění v Seoulu, Seoul Museum of Art, Neuer Berliner Kunstverein, Asia Art Archive v Hong Kongu, Goethe-Institut v New Yorku a Real DMZ Project Cherwon.