TZ: Eva Pacalová a Josef Málek

Eva Pacalová a Josef Málek / Birthday Party / Komunikační prostor Školská 28 / Praha / 10. 1. - 17. 2. 2016

Narozeninová párty je název výstavy spolupracující dvojice Evy Pacalové a Josefa Málka, kteří své 28. narozeniny oslaví právě ve Školské 28, kde diváky pohostí projektem s pracovním názvem Artzines.

Vernisáž: 10. 1. 2017 v 18:00, Komunikační prostor Školská 28, Školská 28, Praha 1

Doprovodný program: 11. – 12. 2017, 14–17h, víkendový workshop, společná tvorba nového čísla autorského časopisu s názvem Birthday party

"Projekt začal vznikat v roce 2012, kdy jsme se společně potkali v pražské restauraci. Ne náhodou to byla restaurace svou produkcí zaměřená na domácí hamburgery. Po pár týdnech vznikl malý průvodce se zlatým burgrem na obálce a bohatým i pokorným fotografickým a textovým obsahem mapujícím pražské podniky specializované na tento pokrm", říká ke vzniku projektu Josef Málek. Do současnosti vzniklo již osm artzinů.

Jeden z nich se např. věnoval podvodnímu světu budapešťských lázní. Na fotografiích zaznamenal nezaměnitelnou atmosféru turecké architektury z dob osmanské říše, bazénů s širokou škálou teplé vody ze 120 pramenů vyvěrajících z geologického zlomu, na kterém Budapešť stojí. Kromě průvodce s názvem Budapest fürdő obsahující fotografický diskurz sedmi budapešťských lázní a největšího evropského termálního jezera Hevíz, začala vznikat obrazová část Artzines projektu přesahující ustálený rozměr A5.

"V průběhu trvání výstavy budeme souběžně pracovat na vydání dalšího Artzinu s názvem Birthday Party a zveme všechny zájemce, kteří by se chtěli stát jeho součástí, nechť si dopřejí prostor vizuálně se vyjádřit,“ vzkazuje pro návštěvníky Eva Pacalová.